Idun var en av to i Driva-distriktet som i sommer fikk 10.000 kroner fra Drømmestipendet. Torsdag var hun i Molde sammen med kunstlæreren sin gjennom åtte år, Inga Dalsegg. Alle kulturskolelærerne i fylket var samlet på Hotell Aleksandra under Kulturskoledagene dit Idun trodde hun var invitert for å vise fram noen av bildene sine.  Hele 26 kandidater fra Møre og Romsdal var nominert til Drømmestipendet.

Fra 2012 har Drømmestipendet gitt én vinner også muligheten til å få være med på Drømmetreffet. Under gårsdagens samling i Molde ble det etter hvert avslørt at det var Idun som var vinneren. Inga Dalsegg har visst om dette i flere uker, og har hatt en stri tørn med å holde det hele hemmelig. Det skulle altså vise seg at det ventet en gedigen overraskelse da vinneren av Drømmetreffet ble avslørt.

Alle vinnere av Drømmestipendet hadde lagt inn et ønske og begrunnet hva de ønsket seg av et drømmetreff dersom de ble plukket ut.

– Jeg ble kjempeoverrasket da jeg skjønte at det var jeg som var blitt plukket ut til Drømmetreffet. Det gikk litt tid før jeg ble klar over hvor stort dette er. Onsdag i neste uke reiser jeg og Inga Dalsegg til Oslo der vi på torsdag får litt av en drømmedag. Dette gleder jeg meg virkelig til, smiler en opprømt 16-åring.

Idun Røen tegner mye figurer, og har en drøm om å lage tegneserier og kanskje klare å leve av kunsten sin som voksen.

Kunstlærer Inga Dalsegg gleder seg like mye over kommende ukes drømmedag i Oslo som vinneren sjøl.

– Dette blir en kjempeopplevelse for Idun. Vi skal besøke Serieteket ved Deichmanske bibliotek, vi skal møte Tomas Drevfelin, som blant annet tegner Rex Rudi. Der ifra drar vi til hovedstadens største tegneseriebutikk der Idun har fått innvilget kunstnerrabattt på livstid. Det kommer også til å bli en opplevelse å besøke Nemi-redaksjonen, sier Dalsegg.