Hydrokoret kommer

Hydrokoret på konsertturné til Romsdal og Nordmøre i slutten av mai.
Kultur

Hydrokoret fra Oslo har lagt sin årvisse turné til Nordmøre og Romsdal i slutten av mai. De vil synge i Molde domkirke 24. mai, i Hov kirke 25. mai, i Tingvoll kirke 26.mai og Kirkelandet kirke 26.mai. Alle steder er det fri inngang.

Koret skriver i en pressemelding at de har et bredt repertoar som spenner fra Bach til Bræin. Spesielt for denne turneen er verk med tilknytning til regionen. Korets dirigent, Trond Dahlen, har skrevet ny musikk til Edvard Hoems salmetekst «Så stilt som berre vinden snur». Han har også arrangert noen folketoner fra Nordmøre innsamlet av Edvard Bræin samt Edvard Fliflet Bræins «Ut mot havet» for blandet kor. Videre fremfører koret to nykomponerte sanger til dikt av André Bjerke. Alle disse sangene får sin førstegangs fremføring på turneen. Musikk av bl.a. Bach, Bruckner, Sandvold, Schubert og Gjeilo blir også å høre