Bettan kommer til Surnadal

Elisabeth Andreassen satte ny seerrekord på Hver gang vi møtes, og nå legger hun ut på turneen «Jeg er skitbra». Turneen avsluttes i Surnadal kulturhus 16. mars.
Kultur

Elisabeth Andreassen kommer tilbake til Surnadal. 16. mars avslutter hun turneen "Jeg er skitbra" på Surnadal kulturhus, skrives det i en pressemelding.

Turneen startet i Hamar 28. februar og Hamar Arbeiderblad (og, ikke minst, publikum) var begreistret: «Elisabeth Andreassen tok med seg et variert knippe viser og sanger da hun besøkte kulturhuset i Hamar torsdag kveld. Det ble en jordnær konsertopplevelse som publikum satte pris på.»

Tilbake til Surnadal

Elisabeth Andreassen vokste opp utenfor Gøteborg i Sverige med foreldre fra Sykkylven på Sunnmøre. Hun var med på korslaget som Surnadal sparebank arrangerte for to år siden, og gleder seg til å komme til Surnadal igjen! «Bettan» har vunnet den svenske Melodifestivalen, norske Melodi Grand Prix fire ganger, og Eurovison Song Contest i 1985.

Da Elisabeth Andreassen i 1980 introduserte seg selv til den legendariske musikkprodusenten Lasse Holm var det med følgende frase: «Hei, jeg heter Elisabeth Andreassen og jeg er skitbra». Introduksjonen gjorde inntrykk og allerede dagen etter fikk Andreassen platekontrakt. Resten er musikkhistorie.

Sitatet har et glimt i øyet, samtidig som det er beskrivende for Andreassens pågangsmot og holdning til troen på seg selv gjennom snart 40 år på scenen.

Seerrekord

Elisabeth Andreassen åpnet musikkåret 2019 som deltaker i «Hver gang vi møtes» på TV2, der hennes dag satte seerrekord med over 700.000 seere. I programmet har hun fått gå gjennom sin egen karriere og dykke ned i katalogen til kolleger.

«Jeg er skitbra»-turneen, der «Bettan» har med seg fullt band, består kjente og kjære sanger og historier fra hele hennes karriere, i tillegg til sanger fra «Hver gang vi møtes».