Arrangementet i 2010 ble en ubetinget suksess, og kravet fra publikum var unisont: De ville ha et nytt korslag allerede året etter.

Liv Dalsegg og Allan Troelsen i Surnadal Sparebank konstaterer at det tok litt lenger tid enn ett år, men nå er det klart: Kommende lørdag samles 5 kor med 120 sangere til sammen for å konkurrere i Surnadal idrettshall. I tillegg opptrer et barnekor og et kor fra Nordmøre Folkehøgskole.

- Dette betyr at vi gjør det igjen: skaper et av de største kulturelle begivenhetene på Nordmøre! Totalt vil det være ca. 1000 mennesker i Idrettshallen denne lørdagskvelden.  Sist delte vi inn kora geografisk, denne gang valgte vi bransjer, sier korslagkoordinator Liv Dalsegg.

- Vi annonserte etter korledere og dirigenter, så rullet ballen videre av seg selv. Nå har altså korene øvd siden juletider og er klare for å gi oss et fantastisk show kommende lørdag.

Administerende banksjef Allan Troelsen peker på at korslaget er så mye mer enn bare showet til slutt.

- Like viktig som selve arrangementet er aktiviteten som skapes i forkant under øvingene når så mange samles rundt om i bygda for å øve. Dette skaper nye bekjentskaper og en god dugnadsånd på tvers av etablerte fritidsaktiviteter.

Hele arrangementet er proft gjennomført med Jo Inge Nes ved roret på det tekniske innen lyd/lys, og Frode Alnæs er konferansier.

Håndballgruppa sørger for bevertning til kordeltakerne etter generalprøven lørdag, i tillegg har de kiosksalget lørdag kveld. Røde Kors sørger for vakthold, russen er håndtlangere, og bankens ansatte stiller som hjelpere. Alt i alt - korslaget er et stort arrangement som krever masse aktivitet både før, under og etterpå. Det skaper et stort engasjement og gir et samhold som er viktig i lokalsamfunnet.