Dama som er tøffere enn toget, rekker fingeren til beauty filters og setter punken i punkrock, Ida Maria skal sørge for at festivalteltet koker lørdag 22. juni!

Etter en dundrende suksess med fjorårets festival har styret i Rockeklubben kastet idéer på bordet og nå begynner en festival å ta form. Det er med stor glede klubben slipper det første navnet på årets plakat, hele Norges punk-dronning, Ida Maria!

– Med Ida Maria føler vi at rocken er solid plassert på programmet for årets festival. Ida Maria har markert seg som en tydelig stemme og en uredd og spennende artist som vi gleder oss til å høre live på Øratorget, skriver rockeklubben i en pressemelding.

To dronninger på programmet

For mens dalens ukronede dronning, Lady Arbuthnott hylles på scenen i Hovshall gjennom ti forestillinger, blir det punk-rock-dronninga som skal sette fyr på festivalteltet lørdag 22. juni.

- Ida Maria og ladyen er ikke helt ulike, de er begge sterke kvinner som tør å gå imot det satte og opponere mot det de ikke er enige i. I tillegg er Ida Maria en knallgod låtskriver og musiker det skal bli stas å oppleve.

I juni 2021 ga Ida Maria ut «Dirty Money EP». Fem rett-i-trynet rockelåter proppet av energi, råskap, primalskrik og sterke budskap. Ida Maria snakker rett fra levra og tar et sterkt oppgjør med egen fortid og de usunne og uoppnåelige kvinneidealene verden til stadighet har blitt fôret med.

– Jeg tenker med skrekk og gru på hvordan det må være å vokse opp som jente nå i en verden full av sosiale medier, fasadefronting og beauty filters. Da tror jeg det er ekstra viktig å ha sunne kvinneidealer som understreker viktigheten av å tørre å være seg selv. Jeg kjemper for at talentfulle kvinner skal kunne blomstre som musikere uavhengig av deres utseende, sier artisten selv.

Band i knallform

Hun har tidligere sunget duett med Iggy Pop, er hyllet av Tom Waits, som sier «She’s a poet» og er en internasjonal artist som hylles av mange, blant annet Tommy Lee (Mötley Crüe) som delte musikkvideoen til tittelsporet «Dirty Money» på sosiale medier.

Ida Maria og bandet hadde høsten 2022 sitt livs beste turne! De har nådd et nytt nivå som band og publikum har vært «helt ubeskrivelig fantastisk» ifølge dem selv.

– Tilbakemeldingene har vært overveldende positive, og vi har spilt bedre enn noen gang før. Vi kan med dette si med hånden på hjertet at vi har vokst både som mennesker og musikere på denne reisen, uttaler de.

– Nå vil Ida Maria ta med seg det fantastiske bandet sitt rundt om på festivaler og virkelig sette punkrocken tilbake på kartet og vi er glade hun kommer til Sunndalsøra for å gjøre nettopp det, skriver rockeklubben i en pressemelding.