Fredag 1. mai kl 16 var tidspunktet kommet for den høytidelige åpningen av Øra skatepark på Sunndalsøra. Mange interesserte var samlet rundt den nye rampen da ungdomskontakt Steinar Husby innledningsvis orienterte om hvordan anlegget har kommet i stand, før turen var kommet til ordfører Ståle Refstie, som sto for den høytidelige åpningen.

Det ble også delt ut blomster til Jonny Dale for den store innsatsen han hadde lagt ned i ferdigstillingen av anlegget. Fra leverandørfirmaet Unisport var Asgeir Innerdal til stede. Innerdal, som selv i en årrekke har vært en merittert skater høyt nasjonalt nivå, omtaler Sunndal er som en foregangskommune som har lagt til rette for et sentralt plassert anlegg. Innerdal vokste selv opp i Børsetlauvet på Ålvundeid på 70-80-tallet. Den gangen var det ikke en gang lov å selge skateboards i Norge. De aller ivrigste dro til Sverige for å anskaffe seg et.

Etter at selve åpningen var unnagjort, var det fritt fram for å prøve anlegget. Og de frammøtte var ikke tunge å be. Fra Oslo var utøverne Marcus Vik, Jonathan Drab og Mats Elvsveen invitert til å vise sine kunster. Etter hvert ble det også anledning både til skaterdemo, samt en uhøytidelig konkurranse i parken for beste trick avsluttet med premieutdeling og signering.