Lørdag var det Sunndals tur til å sette i gang med årets UKM forestilling. Både utenfor og i Hovshall fikk spirende talenter vist frem sine verk, både i form av kunstverk og scenekunst.

Showet inne i Hovshall startet med en film av Jonathan Almonte, som hadde en humoristisk vri på språkutfordringene i Cuba. Videre fikk vi se dyktige vokalister, med eller uten piano eller gitar, dansere, gitarister, trommiser og bassister. Litt trekkspill og fløyte ble det også. Med en slik miks av dyktige, unge spirer kan det ikke bli annet en ett flott show.

Konferansier Erling Lilleby Jensen passet på å holde publikum varme mellom innslagene, og rett som det var tok han seg en dans eller en trall selv også.

Kunst for enhver smak

Utenfor Hovshall har utstillerne hengt opp sine mange kunstverk. Det ligger tolmodighet og kjærlighet i hvert penselstrøk og blyantstrek, noe venninnene Ylva Linseth-Aarflot (14) og Anja Kårvantn (15) kan bekrefte.

Anja har vært med på UKM før, og har denne gangen stilt ut tre, digitale tegninger av fantasidyr. Ylva er førstegangsutstiller, og har med seg fire verk. Ole Brumm tegnet på eggkartong, en sint viking tegnet med kullstift, og to bilder av et hjerte og en blødende hodeskalle.

- Vi har begge tegnet hele livet, sier Ylva.

Venninnene har ulik stil, men er likevel gode venner. Håper for dem begge er å kunne utdanne seg innen tegning eller kunst.

- Det har vi veldig, veldig lyst til, smiler venninnene.