Onsdag er det utstillingsåpning og festivalåpning, og starten Ørafest og den 26. runden med musikkspillet «Lady Arbuthnott- Frua på Elverhøy».

En rekke frivillige aktører har slått seg sammen for å feire kunsten og kulturen som fyller disse junidagene. Dager vi skal leve videre på utover høsten og vinteren.

Onsdag før premieren på Lady Arbuthnott åpnes kalaset med utstillingsåpning i regi av Sunndal Kunstlag. I år feirer kunstlaget 40 år, og i jubileumsårets vil de både feire seg selv, kunsten og kunstens betydning i samfunnet.

Utstillingen er «Lines made by walking», et samarbeidsprosjekt med Siri Skjerve og Toril Redalen. Kunstnerne har begge utdanning fra Bergen, og tilfeldighetene har gjort at de nå deler et felles utgangspunkt: Todalen, der Redalen vokste opp og Skjerve i dag bor. På utstillingen viser de sine arbeider i skinn og leire.

Åpningstalen holdees av Eigunn Stav Sætre, leder for Nordmørsmusea, og Asgeir Bahre Hansen, som er ny leder ved Normoria. Det blir musikalske bidrag fra Jazzåkoret (som også har jubileum i år: 25 år) og Sunndal Rockeklubb.