– Lady Arbuthnott har pakket ned scenen sin og vi har fått satt opp igjen kinoutstyret i Hovshall, så nå er vi tilbake i to saler!, melder kulturhusleder Steinar Husby i en pressemelding.

Stunt og spionasje

Onsdag 12. juli hadde Sunndalsøra kino premiere på den syvende Mission Impossible filmen «Mission: Impossible - Dead Reckoning - Part One.» Tom Cruise og teamet var på Åndalsnes og Hellesylt sommeren 2020 og filmet stunt hvor han basehoppet med motorsykkel og fallskjerm. Dette er en flott actionfilm for de som liker store stunt og spionfilmer.

Men skal du rekke å se Mission Impossible 7 i Hovshall må du være rask, for fredag 21. juli blir det to nye storfilmer som kommer for å ta over verdens kinosaler: «Barbie» og «Oppenheimer,» store navn med store regissørnavn bak seg!

Rosa perfeksjon

«Barbie» er regissert av Greta Gerwig («Little Women», «Lady Bird») som har fått lov til å leke seg med merkevaren og har laget en komedie med brodd. Som den korte beskrivelsen av filmen sier: ‘Å bo i Barbieland er å være et perfekt vesen på et perfekt sted. Med mindre du har en komplett eksistensiell krise. Eller du er en Ken.’ Her får vi møte Margot Robbie som Barbie og Ryan Gosling som Ken, samt Will Ferrell, Kate McKinnon og Michael Cera. Mange som har sett filmen sier Ryan fortjener en Oscar for rollen, så dette kan være verdt å få med seg!

Kinosjefen har noen utfordringer med å spå om dette er en familiefilm eller en ren voksenfilm, men med 6-årsgrense så tenker vi at dette er en film som har underholdning både for store og små! Den nylig utgitte musikkvideoen hvor Ken i et musikknummer klager på å være tildelt evig andreplass lover i hvert fall godt! Filmen har premiere fredag 21. juli.

Nordmann i storfilm

20 minutter etter Barbie kommer en film med sprengkraft fra Christopher Nolan («Tenet», «Interstellar», «Inception.») «Oppenheimer» følger J. Robert Oppenheimer som er kjent som «Atombombens far» og jobben USA gjorde med å utvikle atombomben før Nazi-Tyskland gjorde det i det som er kjent som Manhattanprosjektet. Cillian Murphy spiller Oppenheimer og vi møter andre kjente skuespillere- Robert Downey Jr., Matt Damon, Florence Pugh, Emily Blunt og Norske Trond Fausa Aurvåg!

Christopher Nolan er ikke kjent for å ta snarveier. I denne filmen har han restaurert et av de originale kameraene spesialdesignet for filming av atomeksplosjoner. Det brukes heller ikke digitale effekter i filmen; alt skal være praktiske effekter. Atombombeeksplosjonen vi får se i filmen skal være ‘ekte’ den også, så jeg er spent på å få vite hvordan man har fått til å lage en «ekte atomeksplosjon» uten å få myndighetene etter seg.

Begge filmene fortjener å bli sett og gjerne samme helg om ikke samme kveld! «Barbenheimer» som denne premierehelgen har blitt døpt, ser ut til å bli et av de store kinoøyeblikkene i 2023!

Spesialtilbud

– Og som en del av denne premierehelgen har jeg som kinosjef lyst å gi kinopublikummet et spesielt tilbud: De som kjøper billett både til «Barbie» og «Oppenheimer» skal ved fremvisning av billetter til begge filmene få et gratis popcornbeger for hvert billettpar! Vi godkjenner billetter kjøpt til visninger fredag og søndag, så hvis det blir mye å se fem timer med film en kveld så kan du se en film fredag og en film søndag.

– Velkommen til Sunndalsøra kino på en av de mer interessante sommerfilmtilbudene vi har hatt de siste årene!, avslutter Husby.