Med store maskiner er folk i gang med å fjerne blomsterprakten og drepe de insektene som biltrafikken hittil ikke har tatt livet av

Selv i disse coronatider var det ikke lenger rå og «styre» seg

Illustrasjonsfoto  Foto: Geir Forbregd

Meninger

Hittil i sommer har det vært en fryd å kjøre gjennom Sunndalen, med den fantastiske blomsterprakten langs veikantene. Nå er det snart slutt på det ser det ut til.

Selv i disse coronatider var det ikke lenger rå og «styre» seg. Med store maskiner er folk i gang med å fjerne blomsterprakten og drepe de insektene som biltrafikken hittil ikke har tatt livet av.

Det kommunale vedtaket om å begrense kantklippingen har i alle fall ikke hatt noen virkning på det som skjer langs riksveien. Jeg er spendt på hva som skjer langs veiene som Sunndal kommune har ansvaret for. Håper at blomsterprakten får stå en stund til, og aller helst helt til høsten når alt har visnet ned av seg selv og insektene er borte. I så fall vil det være et nederlag for MDG og Germain Schmid som fikk med seg formannskapet på å begrense kantslåtten og bruken av plast.

Slenger like godt på en påminnelse til eierne av alle de gamle og råtne rundballene som ligger over alt. Rydd opp i dette svineriet. Dere er en skam for norsk landbruk og fører til negativ omtale av den norske bonden. Kanskje var det en ide at noen etablerte et mottak av rundballer for kompostering, der eierne kan levere eller får ballene hentet hvis de ikke gidder det selv.

Dette er en sak som bondelagene bør engasjere seg i!

Med hilsen

Nils Hjellmo.