Sett fra Klakken:

Året som blir så bratt

Straks er vi inne i et nytt år, uten å slippe taket i det gamle. Med nye briller ser vi framover. Vi ser korona, kraft og kroner. Mange milliarder, mange minuser og mer misnøye. Og vi ser, kanskje, at bakom synger skogene, bak skyene skinner sola og det spirer og gror.

Illustrasjon: Alf Ivar Bruseth 

Meninger

Trygve Bratteli sa det omtrent slik en gang: Det viktigste er å ta vare på sjela, i livet og i politikken. Han var statsminister og Ap-leder. Og han la til: Ta vare på føttene. Det høres kanskje banalt ut, men han hadde tre års brutal erfaring fra en nazileir, der han gikk uten sko året rundt. Og han har fortsatt rett; ta vare på føttene. Uten gode føtter kommer du ikke langt. Du må vite hvor du står og hvor du går, også i politisk forstand. Vi må fortsatt sette foten ned når det gjelder. Og det tryggeste er å stå med begge beina på jorda. Sjøfolket kan stå i en båt slik andre kan stå på hodet, og noen ganger lurer du på om de er trapeskunstnere.