Vi som går matematikk R2 på Sunndal VGS har vært på Researchers Night i Trondheim. Dette er elevenes forskernatt som arrangeres på Gløshaugen på NTNU, og som består av foredrag, lab-øvelser og mange aktiviteter på ulike stands. Vi fikk penger av Tekna Sunndal for å reise til denne begivenheten ved universitetet, samt et hotellopphold hos Scandic Lerkendal.

På Researchers Night deltok vi på forskjellige foredrag og eksperiment. Vi fikk også et lite innblikk i hva som foregår inne på realfagsbygget på NTNU. Dette var svært inspirerende og lærerikt.

Vi startet med en fin middag på Olivia, før vi dro for å se på et foredrag om svarte hull og spennende partikler. Der fikk vi hørt litt av det akademiske og utfordrende språket de bruker på NTNU. Deretter dro vi på den delen av oppholdet som vi gledet oss mest, nemlig Knallforelesning i Kjemi! Ting ble både brent og sprengt. Gleden ble ikke langvarig da brannalarmen gikk og vi måtte i likhet med flere hundre andre elever bevege oss utenfor bygget.

Etter at vi fikk kommet inn igjen minglet vi blant de ulike standene som var i bygget. Standene hadde forskjellige spennende tema som vannkraft, energi, fornybar energi. Til slutt dro vi på «Energisafari», som var en omvisning rundt nullutslippsbygget på NTNU. Her fikk vi høre om målet deres, som var null utslipp av CO2 i løpet av byggets levetid, og hvilke utfordringer som gjør dette målet så vanskelig å oppnå. De brukte blant annet masse solcellepaneler, og en maskin der palmeolje ble brukt til å generere varme i bygget. Overskuddsvarmen ble sendt til hovedbygget på NTNU.

Vi er takknemlig for opplevelsene vi har erfart. NTNU gir inntrykk av å være et seriøst, spennende og lærerikt studiested. Ikke umulig at en av oss tar opp tråden med NTNU senere.

Av R2-elevene på Sunndal vgs