Vi har lagt bak oss ei spennende uke i Driva. Onsdag gikk vi ut med nyheten om at vi reduserer papirutgivelsene fra tre til to dager i uka. Dette for å kunne gi et bedre totaltilbud til abonnentene våre. Når vi fra 24. juni slår sammen mandags- og onsdagsavisa til ei fyldigere onsdagsavis, gjør vi dette for å kunne være en enda bedre nyhetsformidler gjennom hele uka. Den store og positive forskjellen for abonnentene er at de allerede nå kan laste ned e-avisa fra klokka 21 kvelden før utgivelse. Mange har allerede tatt oppfordringen om å registrere seg som e-avis brukere. Det er veldig enkelt dersom man følger oppskriften i egenannonser vi har på trykk både digitalt og på papir.

Med det grepet vi nå gjør frigjør vi ressurser til også lage en fyldigere og bedre fredagsavis i tillegg til å ta et digitalt løft i tråd med folks endrete leservaner.

Det var noen her en dag som sa til meg at landbruket og mediebransjen må være de næringene som har gått gjennom den største omstillingen de seinere åra. Det er mye riktig i en slik påstand. Som etter hvert gammel avismann er jeg opptatt av at Driva også framover skal være sterk på papir. Papiravisa er og skal være hovedproduktet vårt, men det er helt nødvendig for oss å tilpasse oss ei tid der stadig flere også velger å holde seg oppdatert gjennom pc, nettbrett og mobil.

I løpet av de to dagene som er gått siden vi gikk ut med nyheten, har reaksjonene nesten utelukkende vært positive. Men jeg har også fått henvendelser fra abonnenter som sier de kommer til å savne mandagsavisa. Det har jeg stor forståelse for. Det er ikke alle som er på nett.

Det er uansett slik at også de som ikke er på nett kan glede seg på to fyldigere onsdags- og fredagsaviser.

Vi har etter hvert flere reine nettaviser også i vårt distrikt. Drivas aktive frilanser, Jon Olav Ørsal, er blant dem som legger ned en stor innsats som skribent for todalen.no. Ørsal mener vi når gjør et riktig grep, og viser til at todalen.no har mange eldre lesere som har stor nytte av nettstedet.

Jeg tror Drivas mange trofaste lesere vil bli godt fornøyd med de grepene vi nå tar. Dette vil være med å sikre ei levende avis både på nett og papir også i årene som kommer.

Ha ei riktig god helg!