Det var med stor sorg vi den 5.februar mottok budskapet om at vår kjære svoger Trond Willy Brogård hadde gått bort. Et hjerte som hadde slitt med flere infarkt over mange år, og i den siste  måneden et stort savn, greide ikke mer.  Bare 55 dager etter at hans kjære livsledsager Kristine døde mistet vi også Trond.

Trond Willy Brogård trådte sine barnesko i Rygge utenfor Moss. Han var den eldste av 7 barn og hadde hele livet et nært og godt forhold til sine søsken. Etter bekymringsfrie barneår trådte han tidlig inn i voksenlivet. Allerede som 15åring måtte han ut i arbeid og  som 17 åring hadde han fast stilling i Trioving. En arbeidsplass der han trivdes godt og han ble også leder for industrivernet der. Arbeidet i Trioving medførte mye reising  og han fikk mye tillit og ansvar.  I 1984 ble han hedret med gullklokke for 25 pliktoppfyllende år i bedriften. Han fikk tidlig problemer med hjertet og ble dessverre ufør noen år etter dette.  Trond giftet seg tidlig og ble far til Knut og Lise. Gleden og stoltheten over barna sine bar Trond med seg hele livet og han fikk oppleve å få 5 barnebarn og 2 oldebarn. Ekteskapet tok slutt etter 10 år  og Trond møtte senere Kristine som ble hans livsledsager i over 32 år. Kristine var født i Straumsnes og paret valgte å forlate Moss og bli nordmøringer. De flyttet først til Vågland i gamle Halsa kommune og senere ble det kjøpt hus og flyttet til Surnadal.

Vi lærte å kjenne Trond som en kjernekar som alltid sa ja. En aktiv type som likte å reparere eller snekre litt, selv om helsa ikke var den beste. Han hadde alltid et glimt i øyet og der Trond befant seg var det alltid liv og latter. Han var følsom, glad i mennesker og hadde alltid et smil og et hyggelig ord på lager. En kar som var sosial og elsket å dele en pratestund med de han møtte. Det var et savn hos ham at egne barn og barnebarn bodde så langt unna men i tankene var de alltid nære. God kontakt fikk han også med Kristines barnebarn og ble som en bestefar for dem. Vi som Kristines søsken satte stor pris på måten han tok seg av vår søster da hun ble syk.  Uten tanke på egen helse satt han trofast ved hennes side i flere måneder til hennes livsreise var over.  Vi vil alltid være takknemmelige og glade for at vi fikk Trond inn i vår familie.

 Han viste oss i praksis hva trofasthet, oppofrelse og kjærlighet er.

Fred over minne ditt, Trond.

Jan, Kjellaug, Magne og Ragnhild.