Husker du den videoen av «Kim Ronny Hansen» og flytdiagrammet for problemløsning»? (https://www.youtube.com/watch?v=R5bdWFCz6Tw) Den videoen har nok også Frp sett. I fergesaka fulgte de i hvert fall rådet slavisk om å skylde på andre – problemet løst.

Hvert eneste år mens Frp satt i regjering med Høyre økte de fergetakstene – og ikke bare økte de prisene, men de økte dem MER enn andre priser! Og alltid var det noen andre sin skyld. Frp, som Frank Sve i Møre og Romsdal, la alltid skylda på noen andre – for eksempel fylkeskommunen. Protestene økte og økte i styrke, men Frp gjorde ikke annet enn å øke prisene og skylde på andre. Og slik fortsatte det i sju og et halvt år som Frp og Høyre styrte landet fra Storting og regjering. Først etter at Arbeiderpartiet hadde programfestet halverte fergetakster, begynte Frp, nærmest i panikk, å redusere de prisene de selv hadde kjørt til værs.

Men nå er det heldigvis Ap og Sp som styrer, og nå er Frps skylde på andre-strategi erstatta med handlekraft. Ikke bare har vi halvert fergetakstene i hele Norge, men vi har gjort fergene gratis til alle øysamfunn i tillegg! Det er selvsagt en tung prioritering for Ap og Sp, men vi tror at det knapt finnes bedre distriktspolitikk enn å spare folk og næringsliv langs hele kysten for Frps milliarder i fergepriser. Nå er det kommunevalg. Vil du ha mer «skylde på andre-politikk», kan du stemme på Frp. Men hvis du vil ha handlekraft og folk som prioriterer gode skoler, trygg eldreomsorg og folk i hele Norge, må du stemme på Arbeiderpartiet! Per Vidar Kjølmoen Stortingsrepresentant, Arbeiderpartiet