Vurderer forbud mot salting

Politikere i Sunndal mener det kan være nok å salte ved Snøvasmelan og i Gråura ved ekstreme tilfeller.

Salting: Norske vinterveger saltes stadig mer. Det får mange bilister til å reagere. Det er ikke få henvendelser vegvesenet får fra folk som mener saltingen er uforståelig.Foto: Knut Opeide.  

Nyheter

Det har vært mer salting av vegene i Sunndal denne vinteren.


Stadig mer salting

Det saltes tilsynelatende både tidlig og seint. På tørre og isfrie vinterveger, og når det er plussgrader. Uforståelig, mener mange.

 

Det har fått mange til å reagere. Blant dem er Jonny Meland, Ap-politiker i Sunndal og medlem i kommunens teknikk-, miljø- og kulturutvalg.

I siste møte kom han med et oversendelsesforslag der han tok til orde for å forby eller begrense saltingen.

Meland viste blant annet til et konkret eksempel. 29. desember 2015 var det sju plussgrader og tørre veger. Værmeldingene for de påfølgende dagene var mellom åtte og ti plussgrader. Likevel ble det saltet.

- Dette er et stadig større miljøproblem i tillegg til betydelig økning av farlig rustangrep på biler. Det gir også større slitasje på asfalten med mer barmarkskjøring når det ellers kunne vært fine snøveier.

Utvalget fulgte enstemmig Melands forslag til vedtak: Å be administrasjonen legge fram en sak om mulig forbud/begrensning mot salting av vintervegene i Sunndal - med unntak av RV 70 ved Snøvasmelan og Gråura ved ekstreme tilfeller.