Da var det spilt litt over 80 minutter på kunstgressbanen på Sande. Sunndal, revansjelystne etter sist helgs flaue opptreden borte mot Elnesvågen, ledet 1-0 etter scoring av Erik Ruud Ramsli. Så skrittet sunndals nummer 14 opp like utenfor sekstenmeteren. Lavt og hardt, men i motsatt hjørne enn frisparket mot AK, sendte han Sunndal opp i 2-0. Dermed står han med to frisparkscoringer på to hjemmekamper allerede denne sesongen.

– Det hadde jeg ikke forventet. Jeg bruker vanligvis å ta de fra 30 meter og lenger unna. To mål på frispark, det hadde jeg ikke forventet, nei, skal jeg være ærlig, sier Furu Øie.

– Jeg ser etter hvordan keeperen stiller opp muren. Så ser jeg det at keeper ikke ser ballbanen, at han står litt for mye mot det nærmeste hjørne. Bestemte meg egentlig ganske tidlig at jeg skulle sette den i lengste. I keeperhjørnet. Jeg så at han ikke helt så utgangen på ballen. Egentlig, så enkelt, sier han.

Ruud Ramslis første for sesongen

Frisparkscoringen drepte kampen på Sande. Sunndal hadde god kontroll på serieleder Tomrefjord gjennom samtlige 90 minutter. De skapte knapt en målsjanse, ifølge Sunndal-trener Torgeir Ruud Ramsli. Selv gjorde hjemmelaget det spennende for publikum, og seg selv, frem til det var spilt 70 minutter. Det kunne blitt sju mål, hadde effektiviteten foran mål vært på Sunndal sin side, det mener i hvert fall trener Ruud Ramsli.

Vebjørn Bergem Sørheim bommet i åpningsminuttene. Erling Farstad Fredriksen kunne gjort 1-0 - også det tidlig i omgangen - men ble avblåst for offside. Petter Blekken Melkild headet like over etter en corner. Samme mann bommet alene med keeper i andre omgang. Erik Ruud Ramsli hadde også sine sjanser. Så, i det 70. minutt, skulle sistnevnte endelig få sin første scoring i serien for sesongen. Høyrekanten ble spilt gjennom alene med keeper, rundet ham og satte inn den forløsende 1-0-scoringen. Viktig for Sunndal. Viktig også for lillebror Ruud Ramsli, mener trener og storebror Torgeir.

– Det er viktig, det. Klart, han er jo et viktig angrepsvåpen for oss, med innlegg, har vært. Vi har jobbet litt på de siste treningene med å få han i scoringsposisjon, at han kan skjære litt innover mot mål. Det fungerte i dag. Så må vi jobbe videre med det. For han er i stand til å score mange mål. Så – det var gledelig, sier Sunndal-treneren.

Spent på responsen

I sluttminuttene fikk Kristoffer Ansnes muligheten til å pynte på resultatet, da innbytter Chrisander Nyland ble tildelt et straffespark. Men forsøket fra ellevemetersmerket endte i metallet. 2-0 eller 3-0 – Torgeir Ruud Ramsli fikk uansett den responsen han ville ha etter fadesen mot Elnesvågen sist.

– Ja. Selvfølgelig. Jeg var litt spent på det. Tross alt, så var det jo serielederen som kom på besøk. Vi var veldig offensiv i hodet og bestemte oss for at vi skulle gå ut og klinke til de. Og det synes jeg vi gjorde. Helt fra starten av. Så vi kjører kampen totalt. Vi kunne kanskje vunnet 7-0. Vi er så mange ganger alene med keeper, og bommer på straffe. Vi har veldig god kontroll. Målene kommer sent, vi sliter med å få uttelling, men 2-0... Det er bra nok. Men jeg er utrolig godt fornøyd med forsvarsspillet og gjennomføringen. Det er veldig solid. Veldig, veldig godt fornøyd, sier han.