Randi Holte forteller at Eli Landsem Solvik ønsket å gå ut av butikkdrifta, men var samtidig opptatt av at butikken måtte videreføres på beste måte.

– Hun ga meg tilbudet om å ta over, noe jeg kunne være interessert i på betingelse av at jeg fikk med meg en stødig person som medeier, forteller hun.

Så hun spurte Kjellfrid Buset Holte om hun kunne tenke seg å gå inn som franchisetaker sammen med henne.

– Ja, og du har jo jobbet her før? Vi spør Kjellfrid Buset Holte.

– Ja, men det er 12 år siden. 1. juni er det faktisk på dagen 12 år siden jeg sluttet for å begynne i kontorjobb ved Kvatro i Surnadal, forteller hun.

Gode erfaringer å ta med seg

Etter en kort betenkningstid, takket hun ja, og fra 1. mai har de to drevet butikken sammen.

Folk har sikkert lagt merke til at de to har samme etternavn, og lurer kanskje på om de er i slekt.

Forklaringen er at ektemennene deres er brødre og at de således blir svigerinner.

– Det ble i hvert fall naturlig å tenke på Kjellfrid når jeg skulle ha med meg noen til å føre drifta videre, sier Randi.

Bakgrunn som kontormedarbeider kommer godt med også når en skal drive butikk, og når Kjellfrid i tillegg er utdannet gartner, er dette midt i blinken siden Bunnpris Rindal har egen avdeling med blomster og hage.

– Jo, jeg ser jo for meg at vi skal kunne få et enda bedre utvalg i Blomsterkroken etter hvert, sier hun.

Sist helg ble noe av ei storhelg i så måte med 17. mai, pinsehelg og to konfirmasjoner.

– Det har vært hektisk, men på mange måter en god måned å ta over, sier hun.

Avhengige av trofaste ansatte

Og så skal sjølsagt ikke de to drive butikken helt på egen hånd. De roser en dyktig stab av medarbeidere som stiller opp og tar i et ekstra tak når det trengs.

– De stikker gjerne innom og tar en kaffekopp også på fritida, noe vi tolker dit hen at de trives i jobben og miljøet her, sier de.

Randi Holte har jobbet her alle de 12 åra etter at Kjellfrid sluttet, og ser nå fram til mange nye år - fra nå av som butikksjef.

Neste helg – altså fredag 1.- og lørdag 2. juni skal nytt eierskap markeres med offisiell åpning og servering av kaffe og kake.

Etter et møte med Bunnpris i Molde, blir det også klart at kundene vil få noen ekstra gode tilbud disse dagene.

– Da håper vi sjølsagt at kundene – både fastboende og hytterindalinger – vil ta seg tid til et kakestykke og en kopp kaffe sammen med oss, sier Randi Holte og Kjellfrid Buset Holte.