På bakgrunn av interpellasjon fra Margrethe Svinvik (Sp) om å få ei bedre legevaktordning i kommunen for alle og spesielt barn og svake grupper, svarer fungerende ordfører Helge Røv at dette vil han prøve å bidra til.

Interpellanten ønsker bedre tjenster på kvelder og i helger enn det kommunen har i dag med legevakt på Orkanger.

Ordføreren vil nedsette ei arbeidsgruppe bestående av lokalt forhandlingsutvalg utvidet med rådmannen og to politikere. Denne skal gå i forhandlinger med legene. Det første møtet prøver kommunen å få i stand i juni.

- Det legges opp til å legge fram resultatet av forhandlingene i utgangen av oktober i år, sier Røv.

Bernt Venås (Sp) var i mot å flytte legevakta til Orkanger da kommunestyret bestemte flyttinga i si tid. Han håper det blir ei bedre legevaktordning, og at de to timene legevakta er åpen lørdager blir mer gjort kjent for innbyggerne.

- Når det er krise er det langt å kjøre til Orkanger, sier Nils Petter Toinning (Frp).

Han håper derfor det blir ei bedre legevaktordning. Det støttes av Nils Håvar Øyås (Sp) som mener ei god legevakt er avgjørende for om yngre par med unger bosetter seg i kommunen.

Rakel Polden (Ap) sier det ikke bare er å poppe innom ei legevakt i Trondheim eller Oslo heller, men hun ønsker ei bedre legevakt og se det sammen med ambulansetjenesten.

- Kunne kjørt mange ganger til Orkanger på den ventetiden jeg har hatt på legevakta, sier Polden.

Hun mener også tjenesten for psykisk sjuke må bli mye bedre. De opplever å komme til legevakt på Orkanger og bli sent til Molde.

Rådmann Knut Haugen mener det til sjuende og sist blir et økonomsik spørsmål om hva kommunen klarer å få til.

- Legene ønsker minst mulig vaktbelastning, det ser vi i rekrutteringssammenheng, sier Haugen.

Ordføreren og Margrethe Svinvik blir de to politikerne som blir med i det utvida LSU. Røv fikk med seg et enstemmig kommunestyre.