Nils Erik Ulset får prisen for sine prestasjoner i både langrenn og skiskyting.

Egebergs Ærespris regnes som norsk idretts høyeste utmerkelse og gis til utøvere som har markert seg i to eller flere idretter.

Nils Erik Ulset har konkurrert på øverste nivå siden Paralympics i Salt Lake City i 2002. Han har 16 år på rad tatt medaljer i alle store mesterskap han har deltatt i – noe som gjør at han kan vise til totalt 30 medaljer i Paralympics og VM.

Under Paralympics i PyeongChang tok Ulset bronse på 15 km individuell skiskyting og sølv i Åpen stafett.

- Denne prisen betyr utrolig mye for meg. Ganske tidlig i idrettskarrieren min skjønte jeg at det bare var de aller største utøverne som får denne prisen. Det krever utrolig mye. Derfor er jeg utrolig stolt, ydmyk og takknemlig.

- Jeg vil takke både Norges Skiskytterforbund, Norges Skiforbund, Olympiatoppen og ikke minst Norges idrettsforbund for den jobben de gjør, sa prisvinneren fra talerstolen.

Børre Rognlien, leder av komiteen som tildeler prisen, sa i sin tale at de i år hadde en sjeldent god kandidat.

- I og med at du har gull fra Paralympics både i skiskyting og langrenn så var ikke vi i komiteen helt enige om hva som var din hovedgren – men det spiller ingen rolle fordi du er dobbelt kvalifisert til Egebergs Ærespris, sa Børre Rognlien.