Solvik var med i en dugnadsgjeng som ryddet skog i forbindelse med en forlengelse av lysløypa da ulykken skjedde. Det var rett før klokka 14 mandag ettermiddag nødetatene fikk melding om ulykken. En traktor hadde begynt å trille og Solvik skal ha kommet i klem mellom traktoren og vegetasjonen. Solvik ble hentet av luftambulanse, men skadene han hadde pådratt seg var så store at livet sto ikke til å redde. Han døde mandag kveld.

Skal undersøke

Politibetjent Aase Berit Løseth ved lensmannskontoret i Surnadal opplyser at politiet skal foreta tekniske undersøkelser på ulykkesstedet for å få avdekket nøyaktig hva som var årsak til ulykken.

Rindal har med dette mistet en ressursperson og ildsjel som har vært aktiv i idretten, og spesielt i skisammenheng gjennom mange år.

Aktiv person

Leder Oddbjørn Heggem i Rindal Idrettslag sier alle har mistet en kjemperessurs.

Harald var med i styre og stell i Troll og seinere RindalsTroll og Rindal Idrettslag i 25 år. Han hadde over 300 a-kamper for Troll, og spilte også for andre lag. Han har vært svært aktiv i langrennsmiljøet og har blant annet en andreplass i langrenn og en tredjeplass i NM kombinert. Harald var også landslagstrener for damer rekrutt og har vært rennleder for idrettslaget. Han har lagt ned et stort arbeid med turstigruppa ser han har vært med på å merke turstier over hele bygda. Det er et stort tap at han nå er borte, sier Heggem.

–Stort tomrom

Ordfører Ola T. Heggem har samarbeidet mye med Solvik. Da Trøndersk skilaug ble stiftet i 1998 ble Heggem valgt som første president, mens Solvik ble valgt til generalsekretær. Et verv han hadde livet ut.

– Tomrommet etter Harald er stort. Først og fremst for familien, men også for alle vi som kjente ham. Han var en enestående og omgjengelig person som brydde seg om andre, sier Ola T. Heggem.