Flere tusen poser fylt med havplast har blitt samlet inn og levert til gjenvinning.

Blant dem som har gjort en innsats, er 5. klasse ved Mo oppvekstsenter i Surnadal. Elevene har plukket tjue sekker med plastsøppel ved stranda i bygda.

– Vi håper den nye eieren er miljøvennlig og kan gjenbruke innholdet, skriver elevene på Finn. Sekkene er levert renovasjonsselskapet HAMOS.

Målet med skoleaksjonen Oppdrag Havplast er å rydde kysten for mest mulig plast, og samtidig bidra til en større bevisstgjøring rundt marin forsøpling i skole og lokalsamfunn. For hver pose med havplast klassen leverte til gjenvinning fikk de 100 kroner tilbake til klassekassa.

Oppdrag Havplast arrangeres av Miljøagentene, i samarbeid med FINN.no.

– Engasjementet blant landets femteklassinger har vært enormt! Vi har klasser som har reist flere mil for å rydde strender, som har brukt både fritid og skoletid, vært i møte med kommunestyret og laget fantastisk søppelkunst. De har skrevet dikt om livet i havet, de har laget filmer og sanger og til og med arrangert moteshow med havplastklær for å spre miljøbudskapet. Vi håper at femteklassingenes innsats kan ha en smitteeffekt i lokalsamfunnet, og at flere gjør en innsats for havet og slutter å kaste søppel i naturen, sier prosjektleder Carl Fredrik Pedersen i Miljøagentene.