Søndag var det igjen klart for det tradisjonelle motbakkeløpet Botn Opp ved Fossdalen Stadion i Valsøyfjord. Arrangørene vil ikke med sikkerhet si nøyaktig hvor mange ganger Botn Opp har blitt arrangert, men vi lyver nok ikke mye om det sies rundt 10 år.

Været var strålende, og derfor synd at deltakerlistene ikke var lengre enn de var. Men det ble en dag med mye trim og turglede. Dagen startet med barneløp og råtassterrengløp for de minste, før startskuddet gikk for trimklassen.

Premiesamler

Omtrent 10 deltakere gikk de 3,5 lange kilometerne opp til Botnavatnet. Etterpå ble det fine premier.

Tove Karin Halse Lervik, Sveinung Haltbakk og Randi Fiske har vært med flere år, og Fiske og Haltbakk har også vært med i konkurranseklassen. Denne gangen ble det trimtur.

– Det er en veldig fin måte å støtte opp om arrangementet og det som skjer her, sier Halse Lervik.

De har alle vært med nesten hvert eneste år, og begynner å få en fin samling med premier.

– Premiene er sånne fine glass med dekorasjon på, så det begynner å bli en del av dem på hytta, smiler hun.

Slo personlig rekord

Til slutt var det klart for konkurranse. Det var mulig å velge mellom å sykle eller å løpe, men resultatene var likestilte uansett om du syklet eller brukte beina. Løyperekord for sykkel er det Johannes Reiten som satt i 2014, med tiden 14 minutter og 34 sekunder. Reiten deltok ikke under årets løp, og det var ikke langt ifra at rekorden røyk. Håvard Gjeldnes klokket inn på 15 minutter og 33 minutter, og Reiten kan derfor puste lettet ut og fremdeles kalle seg rekordhavende.

Anne Grete Botten løp inn på tiden 26 minutter og 47 sekunder, og ble raskest av kvinnene.

– Det var veldig gøy, ekstra morsomt var det at jeg slo min egen rekord med 30 sekunder siden i fjor. Det er gøy at formen blir bedre, selv om jeg blir eldre, sier Botten.

Forrige lørdag deltok Botten på Birkebeinerløpet, men kjente at kroppen hadde restituert godt til motbakkeløpet.

Håvard Gjeldnes har deltatt i konkurranseklassen flere år, men det var hans første tur med sykkel denne dagen.

– Det er mye tyngre å løpe, men det var gøy å prøve å sykle opp denne gangen. Jeg hadde både joggesko og sykkel med meg i bilen, og bestemte meg helt i siste liten for hva jeg skulle gå for, sier han.

Til tross for at det ikke ble noen deltakerrekord, ble det en flott dag med trim og turglede i fokus.