Innsamlingsaksjonen er i samarbeid med Rune Olsen, som er regionleder for MOT Trøndelag. Olsen har startet en sykkelaksjon, og skal sykle Levanger Bergen – for så å sykle tilbake til Trondheim.

– Det var datteren min som spurte om vi kunne sykle Trondheim-Bergen sammen. Så fikk jeg ideen om å sykle med MOT-logoen for å samle inn penger til Birgit Skarstein. Hun er en fantastisk MOT-ambassadør, og hun fortalte meg at paralympicsutøvere ikke får like mye midler til samlinger som funksjonsfriske. Det må vi få gjort noe med!» sier Olsen.

Olsen startet fra Trondheim søndags morgen, og var fremme i Surnadal omtrent klokken 12. Han sykler me d elsykkel, noe som kommer godt med i motbakkene. Men øm i baken etter 13 mil på sykkel er det ikke til å unngå å bli.

– Det blir ikke veldig slitsomt å sykle når man har elsykkel. Jeg nyter turen, og føler jeg kommer nærmere naturen. Selv om jeg fikk oppleve alle de fire årstider på turen min hit fra Trondheim! lo Olsen.

Lokallagene stilte opp på Kulturhuset med kaker og loddsalg. All inntekt går til direkte til Birgit Skarstens utstyrsfond, som Olsen vil overrekke henne i september. Surnadal kommune bidro også med 2000 kroner til aksjonen.

Giverglede

Lone Lorgen sto for underholdningen under aksjonen, og vi fikk høre flere flotte sanger. Barna kunne prøve seg på støvelkast, og tre på rad med erteposer. Bare på tre dager har aksjonen samlet inn 15.000 kroner, noe som lover godt for ferden videre. Mandag er det Tingvoll og Skodje som står for tur, og Olsen forteller at han opplever en stor giverglede.

– Jeg blir møtt med mye positivitet, og det er så fint at mange bidrar til innsamlingen, sier han.

Om alt går etter planen er Olsen fremme i Bergen 22 juni, før han sykler opp til Trondheim igjen og er fremme 26. juni. Da vil Olsen ha tilbakelagt 1.600 kilometer.