- Vi er veldig takknemlige

Surnadal Røde Kors fikk uventet gave av oppfinnsomme jenter.

Oppfinnsomme jenter: Fra venstre Sunniva Fiske, Madicken Eide Svinsås, June Gjeldnes Bævre. Alle bor i i Nistutrøa i Gammelgrytå. Bak f. v. Reidar Brøske, leder i Surnadal Røde Kors og Elin B. Kvande, leder i Omsorgsavdelingen Surnadal Røde Kors.  Foto: Heidi E. Fiske

Nyheter

Leder Reidar Brøske i Surnadal Røde Kors ble skikkelig overrasket da han fikk vite at tre unge jenter hadde stilt seg opp på lekeplassen i gamle Grytåfeltet i Surnadal sist søndag for å selge saft og vafler til inntekt for organisasjonen.

– Dette hadde de sjøl funnet på at de ville gjøre. Jentene hadde hørt om oss og sett at vi av og til er i Driva. De sørget for at vel 900 kroner fra salget ble satt inn på kontoen vår.

Brøske sier hjelpemannskapene i Røde Kors setter umåtelig stor pris på slike gester.

– Virkelig artig. Pengene skal vi bruke til å kjøpe inn utstyr til kjøkkenet på Røde Kors huset. Der har vi ettermiddagskaffe for eldre og uføre en gang i måneden. Den største inntektskilden vår er innsamling av tomflasker. Vi har 11 containere plassert rundt om. Containerne må passes på og tømmes regelmessing, men dette gir oss en årlig inntekt på et sted mellom 80.000 og 90.000 kroner i året. Bidraget fra jentene utgjør mange tomflasker. Jeg lagde sporenstreks diplomer til jentene som de fikk som takk for det flotte bidraget. Dette gleder oss virkelig, sier en takknemlig Reidar Brøske.


sigmund tjelle