Den 27-29. juli er det igjen klart for den tradisjonelle Grøvuhelga i vakre Grøvudalen.

Arrangør av Grøvuhelga er Grøvudalslaget i samarbeid med Stiftelsen Inner Gammelsetra som står for driften av den flotte setra. Grøvudalslaget er støtteforening for seterdrifta i Grøvudalen og bidrar med støtte både av praktisk art (dugnader) og økonomisk støtte til utvikling og markedsføring av Inner Gammelsetra. Alle kan bli medlemmer her og være med og støtte opp om fortsatt seterdrift i Grøvudalen.

Arrangørene melder om fine værmeldinger denne helga.

Lørdag 28. juli er den store festdagen. Grøvudalslaget selger kaffe, vafler, saft og pølser med stappe i «Fjøset» på Inner Gammelsetra fra kl. 12:00 og utover. Og selvsagt kan alle som kommer også få kjøpt de herlige seterproduktene som lages og selges på setra hele sommeren igjennom. Disse produktene er også å få kjøpt bl.a. på Nasjonalparksenteret på Gjøra for de som trenger påfyll uten å ha anledning til å ta den fine turen innover Grøvudalen.

Kl. 14:00: Seterord og seterhistorie med tonefølge. Tor Erik Jenstad tar for seg seterterminologi og vil i tillegg ha trekkspillet med og bidra med passende musikalske innslag. Tor Helge Gravem vil ta for seg sunndalsk seterhistorie med smakebiter fra det stoffet han har fått inn i samband med arbeidet med seterbok for Sunndal. Det kan også dukke opp andre innslag i ord og toner siden vi venter flere musikalske krefter til dalen!

Fra ca. kl. 20:00 (etter fjøstid) serveres den tradisjonelle rømmegrøten på setra av budeier og budører. Og så blir det bål (forbehold om at forholdene for tillatelse er tilstede), musikk og dans på vollen utover kvelden og natta.

Overnatting kan skje i KNTs flotte turisthytte eller i telt i vakker natur.

Alle ønskes hjertelig velkommen inn i en av Norges vakreste kulturlandskapsdaler. Turen er lett og fin og kan gjennomføres av folk i alle aldre og kondisjonsgrupper.

Bålbrenning (om tillatelse foreligger), musikk, leik og dans utover kvelden for store og små fjellfolk!

På vegne av GrøvudalslagetEva Heidi Lund Silseth og Tor Helge Gravem