Sesongåpningen var 20. juni. Fra denne dato er museet åpent alle dager i uka unntatt mandag. Sommersesongen varer til 19. august.

Og allerede den 24. juni var det aktivitetsdag med marked, gamle leker, utstillinger og mye mer. Så fulgte Kulturvøkku med Kunstutstilling, Grautdag og Tunmesse. I Småtrolluka som kom rett etterpå, var også skimuseet mye brukt.

Skimuseets venner er aktive hele året, og de er gang med flere aktiviteter om sommeren. Da selger de kaffe og kaker i Bjørnåsstøggu hver søndag. De står også for koking og servering av graut på Grautdagen i Kulturvøkku. For da holder det ikke bare med rømmegraut, men både bygg-graut og andre lekkerbiskener følger.

De to fast ansatte i sommer er Emma Steinshamn og Gudrun Stokke. De kan fortelle om varierende besøk. I Kulturvøkku og i Småtrolluka er det mye besøk. Det er det også på dager med aktiviteter som Grautdagen og Tunmessa og med aktiviteter som quizkvelder.

– Vi har turistinformasjonen i Rindal. Mange kommer innom. De har bestemt seg for hva de ønsker å få med seg fra Rindal, og her får de opplysning om hvordan de finner fram, sier Emma Steinshamn.

Hun forteller at hun arbeider på museet for fjerde året på rad. For Gudrun er det første året. Begge sier at de trives svært godt selv om det av og til kan være travelt.

Fredag kveld har de to jentene akkurat tatt ei stor formkake ut av ovnen.

– Vi venter besøk av ei gruppe i morgen formiddag. De har bestilt omvisning og servering. Når det er mye besøk, er det ikke alltid vi rekker omvisning, men vi gjør alltid så godt vi kan. Og alle som bestiller, blir prioritert, sier Gudrun Stokke.

Turstigruppa i Rindal brukte museet som start og stopp ved Harald Solviks minnemarsj. Da stilte Museets venner med servering. Svært mye folk kom innom området.

Rindal skole ligger tett ved museet. Dette utnyttes gjennom en plan der alle klassene er innom museet i løpet av året. Ja, allerede barnehagene er innom i forbindelse med jula. Nissedagen i desember er populær. For å få til disse aktivitetene er den aktive venneforeninga til uvurderlig hjelp. Og leder ved museet, Kari-Elin Bolme Løfaldli, skryter ofte og mye av den innsatsen vennene gjør. I løpet av året leies lokalene ofte ut til arrangementer som slektstreff, konfirmasjon og møter.

Etter fire år kan konklusjonen absolutt bli at Rindal skimuseum er blitt en attraktiv møteplass i bygda.