Ganske tidlig på kvelden var over 800 billetter solgt til Smokie-konserten på Retro-festivalen på Hestholmen lørdag kveld.

Og flere kom til, og det er usikkert hvor stort publikum det ble til slutt. Det kommer vi tilbake til i papiravisa på onsdag.

Men det var mye folk, og de som hadde kjøpt billett med tanke på å få høre god gammel Smokie, fikk valuta for pengene.

Men før heltene fra 70-tallet gikk på scena, ble publikum varmet opp av Tea Megaard fra Averøya. For to år siden vant hun talentkonkurransen nettopp her ute på Hestholmen, og fikk altså æren av å varme opp for selveste Smokie.

Hun sa sjøl at hun var beæret, men lot absolutt ikke nervene ødelegge for en utmerket opptreden. Med å kjøre bass, gitar og kor i loop, akkompagnerte hun seg sjøl og hørtes ut som hun hadde fullt band.

Og med sterk sceneutstråling og gode låter, fenget hun publikum som hadde stilt seg opp foran scena for å høre.

Men det var sjølsagt Smokie folk hadde kommet for å høre, og de ble ikke skuffet. Bassist Terry Uttley har vært med fra starten i 1964, og kun avbrutt av en to-års pause mellom -66 og -68, har han vært med hele vegen fram til i dag.

Også Martin Bullard på keyboards og Steve Pinnell på trommer har vært med siden -80-tallet, og ellers har det vært samme besetning siden 1996.

Ikke å undres på at de har rukket å lære seg hits som Living Next Door To Alice, Lay Back In The Arms Of Someone, I'll Meet You At Midnight, Going Back To Bradford - og ellers alt av låter som publikum fikk servert lørdag kveld.