– Vi ønsker å gi et tilbud som er mer i tiden, og gi den enkelte mulighet til å være sjef i eget liv. Konferansen er ment som inspirasjon, og vi håper foredragene vil åpne for refleksjoner hos den enkelte.

Det er Anne Breisnes, Anne-Helene Gravem og Tone Marit Hyldbakk fra pleie- og omsorgstjenesten som sammen med Peggy Ranheim i nærmiljøprosjektet "Trivsel i Sunndal" har tatt inititativ til konferansen. Det er første gang en slik konferanse arrangeres i Sunndal. "Leve hele livet" er tittelen på konferansen, som er et alternativ til forebyggende heimebesøk – som mange kommuner i Norge nå er i gang med og som Sunndal kommune også praktiserte for mange år siden.

Tone Bye er prosjektleder i Pensjonistforbundet. Hun holder kurs og foredrag over hele landet til pensjonister, kommunalt ansatte, politikere og pårørende. Det handler om tilretteleggingmulighetene eldre har i dag for å kunne bo lenger hjemme og ta styring i eget liv.

– Jeg har to hjertesaker: velferdsteknologi og aktivitetssentre. Holder vi de eldre friske lenger, gir vi økt mestringsfølelse og vi kan bruke mer penger til omsorgsboligene som virkelig trenger det.

Trond Haukedal er psykologen som gikk sine egne veier – og ble en av landets ypperste som kursholder, foredragsholder og motivator innenfor temaet ”menneskekunnskap”. Han har også gitt ut”Solstråleboken”, og har også vært en mye brukt ”fagmann” for TV2s God Morgen Norge. Med sin lune humor og motiverende stil, er alle kurs og foredrag både underholdende og lærerike.

Per Inge Torkelsen er som selverklært klovn blant annet kjent for sine spissformuleringer, som at han «ønsker kristenrocken til Helvete» og «gi ungdommen en flaske brennevin før idretten tar dem». Torkelsen er utdannet adjunkt, men er mest kjent som komiker. Han har også skrevet over 20 bøker, og vært programleder og manusforfatter for NRK. Torkelsen foredrag i Hovshall i Sunndal kulturhus 5. september handler om å tenke positivt, å åpne seg opp for andre, spre humor og humør, og kose seg i livet – fordi livet er så kort.

Det ble i juni sendt ut invitasjoner til alle innbyggere mellom 70 og 75 år i Sunndal kommune. Nå oppfordres alle som har fått invitasjonen om å ta kontakt med kommunen snarest for påmelding. Fristen er 15. august.

– Vi lover at du ikke vil angre!, sier initiativtakerne.

– Sammen skal vi skape en god dag i godt selskap med hverandre.

Per Ove Dahl er dagens konferansier, og det blir også servert lunsj og forfriskninger. Det blir også stands i foajeen i kulturhuset hvor deltakerne kan hente informasjon og slå av en prat.

– Fokuset vårt er ikke sjukdom og behandling, det dreier seg om hva hver enkelt av oss kan gjøre for å leve lenge og ha det godt!