Det var på nyåret Geir Kamsvåg (41) og Märtha Louise (47) bestemte seg for å å legge ut informasjonsfilmer som orienterer om hestesporten. Fra a til å, som Geir sier det.

Han er oppvokst i Molde og bodde der fram til faren Egil ble ansatt som lensmann i Nesset og familien flyttet til den tidligere doktorboligen i Eidsvåg. Geir gikk ungdomsskolen i Eidsvåg, og bodde heime fram til han var ferdig med videregående skole. Deretter gikk turen til Oslo der han jobbet i sportsbutikk i flere år. Han har også jobbet for Bring og har hatt andre jobber.

Ungene fikk god kontakt

Geir og familien er bosatt i Lommedalen. Det er som familiemann og far til ei hesteinteressert datter han kom i kontakt med hestesporten og Märtha Louise.

– Jeg hadde ikke peiling på hest i det hele tatt, men har alltid vært opptatt av å engasjere meg i aktiviteter som ungene liker å holde på med. Måtte derfor bli bedre kjent med hestesporten. Märtha og ungene bor like ved ridehallen i Lommedalen og er mye der. Ungene fikk raskt kontakt, og jeg spurte etter hvert Märtha mye om ulike ting rundt det å ha hest. Det var slik vi bestemte oss for å lage informasjonsfilmer som andre nybegynnere kan lære av. Vi har lagt ut flere filmer. Interessen er stor. Den mest sette har vi hatt rundt 10000 visninger på.

– Hvordan er det å samarbeide med Märtha Louise?

– Det er kjempeartig. Märtha er så jordnær at jeg ikke tenker i det hele tatt på at hun er prinsesse. Vi liker begge utfordringer og utfyller hverandre godt når det gjelder oppgaver rundt filmingen. Det er jeg som er ansvarlig for drifta. Märtha er engasjert som programleder og til å lage en film i uka. Sjøl jobber jeg for tiden i 30% stilling med Hest 360. Vi har også med Therese Stub Alhaug som filmer.

– Hvordan finansieres drifta?

– Det hele er basert på annonseinntekter. Vi bruker innholdsmarkedsføring og Facebook på å nå ut til folk.

Utfordret prinsessen

Geir Kamsvåg er veldig godt fornøyd med mottakelsen kanalen er møtt med. Han sier de allerede har begynt å legge langsiktige planer og ser på mulighetene fem til ti år fram i tid.

– Det er tydelig at vi har truffet med en nisje det er interesse for.

I forrige uke gikk det ut en pressemelding fra NTB som fortalte at Märtha Louise skal bli travkusk.

– Det var jeg som utfordret henne at jeg slo henne i et løp på Biri. Jeg oppfordret henne til å trene mer. Hun tok utfordringen, og er klar med amatørlisens i løpet av neste uke, smiler Geir.

Lørdag 8. september kjører hun sitt første løp som travkusk.

– Sigmund Tjelle