Ved utgangen av første halvår 2018 oppnådde Sunndal Sparebank et resultat før skatt på 20,6 millioner kroner. Dette er en økning på 1,7 millioner kroner fra 2017. Resultatet gir en annualisert egenkapitalavkastning etter skatt på 9,1 prosent. Det skriver banken i en pressemelding.

Solid resultat

Driftsresultatet før skatt endte på 20,6 millioner kroner for første halvår. Det gode resultatet skyldes økt rentenetto som følge av sterk kunde- og kredittvekst, høyere andre inntekter og lave tap.

Netto renteinntekter ble 27,1 millioner, mot tilsvarende 25,4 millioner i samme periode i fjor. Dette er en bedring på 6,7 prosent.

Andre driftsinntekter endte på 14,3 millioner kroner og er en framgang på 5,1 prosent fra 2017.

Driftskostnadene utgjorde 20,8 millioner ved utgangen av perioden, noe som ga en kostnadsprosent på om lag 50 prosent. Banken opplever nå god vekst i inntektene og lav vekst i kostnadene. Kostnadene er økt med kun 2,4 prosent siste 12 måneder. Dette har gitt en forbedring i bankens kostnadsprosent.

Banken har lave tap på utlån med kun 0,3 millioner kroner bokført ved utgangen av første halvår.

Sterk kunde- og utlånsvekst

Banken opplever fortsatt sterk kunde- og kredittvekst, med spesielt gode bidrag fra avdelingskontorene i Molde og Ålesund som ble etablert i 2016 og 2017. På grunn av stort aktivitetsnivå, har banken doblet bemanningen i Ålesund fra 1. juni. Økt personkundegrunnlag i byene har gitt gode bidrag til den sterke utlånsveksten, som ved utgangen av første halvår var 17 prosent eller 550 millioner på tolvmånedersbasis.

Det er stor aktivitet på personkundesiden, og vi ser at nær og personlig rådgivning gir en bredere inntektsplattform med gode resultater. Markedsandelen øker i personkundesegmentet. Organisasjonen arbeider målrettet og godt i alle markedsområder hvor banken er representert.

Hovedtall for perioden

• Resultat før skatt 20,6 MNOK

• Tolvmåneders egenkapitalavkastning 9,1 prosent

• Kostnadsprosent 50

• Tolvmåneders utlånsvekst inklusive Eika Boligkreditt 17 prosent