De politiske partiene i Molde, Nesset og Midsund har forent kreftene i felles lokallag. Enkelte parti har satt ned nominasjonskomiteer som allerede er i gang med arbeidet med å utforme valglistene foran kommunevalget til neste høst.

I nye Molde Høyre har et medlemsmøte bestemt at det er er sittende moldeordfører, Torgeir Dahl, som skal være partiets ordførerkandidat.

Nesset-ordfører Rolf Jonas Hurlen sier han aldri har vært inne på tanken om å utfordre Dahl om førsteplassen på lista.

– Nei, det var fullstendig uaktuelt. Dahl har en fantastisk arbeidskapasitet og går etter min mening utenpå alle politikerne her i fylket.

Hurlen bekrefter at han blir med videre som politiker inn i den nye kommunen, men vil ikke si om han vil stille på andreplassen på lista og dermed være partiets varaordførerkandidat. Det blir det opp til nominasjonsmøtet å bestemme.

Tror ikke på skvis

Hurlen frykter ikke at kommunene Nesset og Midsund blir avspist med få representanter i det nye kommunestyret. Han viser til at nominasjonskomiteen kommer til å gå etter de beste kandidatene, uavhengig av postadresse.

– Det blir viktig hvordan listene blir satt opp fra nominasjonsmøtet. Jeg tror ikke det blir gjort store forandringer på listene under valget.

Hurlen peker på at Nesset også skal ha en kanal til det nye kommunestyret gjennom kommunedelsutvalget.

– Er du spent på hvordan den nye kommunen kommer til å fungere?

– Vi tre kommunene har inngått en avtale og skal arbeide for å gjennomføre det vi er blitt enige om. Det blir bra om vi klarer det.

– Blir det mange arbeidsplasser igjen på kommunehuset i Nesset?

– Det er det ikke tatt stilling til, men kommunalsjefene i nykommunen er nå på plass. Det er viktig med tanke på det videre arbeidet med å se på hvor ulike fuksjoner skal lokaliseres. Det skal fortsatt være kompetansearbeidsplasser igjen på kommunehuset i Nesset, sier Hurlen.

Rykhus topper Ap-lista

I nye Molde Arbeiderparti har de fulgt samme oppskrift som i Høyre og har allerede ordførerkandidaten klar i Sidsel Rykhus.

Gruppeleder i Nesset Ap, Toril Melheim Strand, tar ikke gjenvalg, men sier det fra Nesset er ønske om å få varaordførerkandidaten. I Arbeiderpartiet skal de to første plassene være av ulikt kjønn.

– Med Rykhus som toppkandidat skal det være en mann på andreplass. Samtlige karer i nåværende Ap-gruppe har sagt ja til å være med videre, mens samtlige damer har takket nei. Det betyr at vi er på jakt etter kvinner som kan tenke seg å stille på lista. Molde Ap skal ha nominasjonsmøte allerede 20.november, sier Strand.

Har ikke bestemt seg

Svein Atle Roset i Nesset Krf har ikke bestemt seg for om han ønsker å være med som politiker inn i den nye kommunen.

– Jeg er nestleder i Molde KrF, og skal være med i prosessen framover. Medlemmene i Molde, Nesset og Midsund er invitert til et treff i Molde 12. september. Der skal vi drøfte politiske saker.

– Det vil ikke komme som en stor overraskelse om Svein Atle Roset topper KrF-lista foran kommunevalget i 2019?

– Det betinger i tilfelle at jeg sier ja til å være med videre. Det har jeg som sagt så langt ikke tatt stilling til, sier Roset.

I Molde Senterparti er heller ikke nominasjonsarbeidet kommet godt i gang. Gerda Tolaas ble tidligere i år valgt som leder i det sammenslåtte partilaget og skal ha den funksjonen foreløpig fram til det ordinære årsmøtet i partiet.