Lanserer nyskapende utdanning på Nordmøre

Håpet er opptak av 40 studenter allerede i 2019

Møte i Angvika: Fv: Kari Bachmann - HiM (Høgskolen i Molde), Anne Dagfrid Svendsen - DMMH (Dronning Maud Mindes Høgskole), Turid Aarseth – HiM, Ingar Pareliussen – DMMH, Jøran Gården – Høgskolesenteret i Kristiansund, Astrid Mogstad Høivik – Nettverk Nordmøre, Trude Fløistad Eines – HiM, Heidi Haavardsen – HiM og Maria Selmer-Olsen - DMMH  

Nyheter

Dronning Mauds Minne, Høgskolen i Molde, Nettverk Nordmøre og Høgskolesenteret i Kristiansund forener krefter og lanserer barnehagelærerutdanning med en ny og unik fordypning. Håpet er opptak av 40 studenter allerede i 2019.

- Dette er en spennende dag for alle som er opptatt av å heve kompetansen i barnehagesektoren og for alle som ser nødvendigheten av å bygge utdanningstilbud på Nordmøre. Utdanningen sikter seg direkte inn på fremtidens utfordringer i barnehagene, sier daglig leder ved Høgskolesenteret i Kristiansund, Jøran Gården i en pressemelding.

Det var Nettverk Nordmøre som tok initiativ til å etablere en barnehagelærerutdanning på Nordmøre. Nettverk Nordmøre er et samarbeidsprosjekt i regi av Nordmøre Regionråd (Orkidè) som arbeider for å utvikle ny praksis på alle nivå i utdanningssektoren på kommunenivå.

-Vi synes det er flott at Høgskolesenteret og de to høgskolene tar vare på vårt initiativ og benytter anledningen til å etablere et samarbeid for å tilby barnehagelærerutdanning på Nordmøre i Campus Kristiansund, sier Astrid Mogstad Høivik fra Nettverk Nordmøre.

De tre institusjonene har funnet sammen for å utvikle og legge til rette for utdanningen, som er ventet å bli en populær studieretning – om den får midler fra regjeringen og Stortinget.

 - Vi ser frem til å bidra i prosjektet og synes det er spesielt interessant på sikt å kunne etablere et bredt samarbeid med relevans ut over denne barnehagelærerutdanningen. Vi tror begge skolene kan lære av hverandre, sier professor Turid Aarseth fra Høgskolen i Molde.

- Dronning Mauds Minne Høgskole for barnehagelærerutdanning er glad for å kunne samarbeide med Høgskolen i Molde, Høgskolesenteret i Kristiansund og Nettverk Nordmøre om et etterspurt studium på Nordmøre. sier prorektor Ingar Pareliussen.