Pressemelding fra Norges Bygdeungdomslag:

Ingeborg fra Rindal ble Norgesmester i melking

Norgesmesterskap i maskinmelking arrangeres som en del av Høstarrangementet i Skogn, Trøndelag. I tillegg til totalt seks NM er konserter, bedriftsbesøk og bankettmiddag innbakt i programmet.

Ingeborg Rindalsholt fra Rindal ble juniornorgesmester i maskinmelking under høstarrangementet for NBU som går av stabelen i Skogn i helga.  Foto: Norges bygdeungdomslag

Nyheter

Lørdag 6. oktober vant Ingeborg Rindalsholt den gjeve tittelen i juniorklassen.

– Det er veldig gøy, sier Ingeborg Rindalsholt. Hun kommer fra melkegård og er avløser på gården hjemme. Hun har deltatt på NM tidligere men aldri vunnet. 

Ungdomsorganisasjonen Norges Bygdeungdomslag (NBU) står bak Høstarrangementet som varer fra 5. – 7. oktober. Hvert år inviteres ungdommer til en minifestival en helg i oktober, innholdet er spesielt rettet mot medlemmer i organisasjonen.  

Norgesmesterskap (NM) i maskinmelking har vært arrangert i lang tid av Norges Bygdeungdomslag (NBU). Det går ut på at deltakerne skal ta inn og melke opptil seks kuer. Dommerne følger med under hele melkeprosessen. Deltakeren som har best mulig hygiene, minst mulig stress av dyrene, korrekt håndtering av melkemaskinen og ellers følger prosedyrene best går seirende ut. 

Historie

Tevlinger har hatt en sentral plass i organisasjonen siden stiftelsen i 1946. På 1950- og 60-tallet var hovedmålet opplæring i landbruk og husstell.

I dag er moderne tevlinger innført og mange er underholdnings-preget. Flere tradisjonelle tevlinger lever fortsatt i beste velgående, som eksteriørbedømming, spekematanretning og bløtkakepynting.

Norges Bygdeungdomslag deler totalt ut 40 NM-titler i året, og kårer vinnere i mange egne NBU-mesterskap.

Festivalstemning

Høstarrangementet er også en arena for fest og moro, politiske diskusjoner, konsertopplevelser og sosialt samvær. Hvert år er det et annet fylket som får ansvar til å arrangere Høstarrangementet for de rundt 7500 medlemmene i NBU. I år var det over 200 ivrige ungdommer som tok turen.