Men – er det ikke ...?

Sunndal-naust i tusen tyske biter

Puslespillprodusenten Ravensburger i Tyskland har også falt for motivet av de sju røde naustene som speiler seg i Sunndalsfjorden. Nå selges puslespillet i både Norge, Sverige, Danmark og Finland.
Nyheter

– Det er jo litt artig, smiler butikksjef ved Ark Sunndal, Edel Tangen.

Det var puslespillprodusentens leverandør i Norge som gjorde henne oppmerksom på at det lokale motivet er å finne i tusen små biter. Røde som naustene, grå som fjellsidene og blå og hvite som himmelen over Sunndalsøra den dagen Niels Tichelaar foreviget motivet. På bildet klynger sju røde naust seg sammen og speiler seg i Sunndalsfjorden, med Hovsnebba bratt og stolt kneisende i bakgrunnen.

Som tidligere omtalt i Driva har dette blitt et svært populært fotomotiv blant både hobbyfotografer og profesjonelle. Gjennom sosiale medier har motivet nådd millioner.


Bilder deles og når millioner:

Naust markedsfører Sunndal

Kan hende overgår det ikke Innerdalstårnet. Men sju røde naust i småbåthavna er utvilsomt et av Sunndals mest yndete fotomotiv.

Tips oss
Ring 71 68 97 40, epost til redaksjon@driva.no.
 

Puslespillprodusenten Ravensburger har lansert en hel serie med norske motiv, alle på 1000 biter. Produsenten opplyser at de selger flest puslespill til barn i Norge. Men i Sunndal er det slett ikke bare barn som pusler:

– Det er mange som legger puslespill. Og det er faktisk flest voksne, forteller Tangen.

Nå håper hun motivet fra Sunndalsøra skal bli årets julegave.

– Vi har tatt inn en del puslespill, som vi har på lager.


Niels Tichelaar er opprinnelig fra Nederland, og reiser rundt og tar bilder i hele verden. Det var i september i fjor han besøkte Norge. I utgangspunktet var reisemålet Lofoten – men på veg heim igjen, la han inn en stopp på Sunndalsøra.

– Årsaka er at jeg tidligere hadde sett et bilde av de sju røde naustene på Instagram. Det så ut som et fotografs drøm, så jeg tok turen til stedet – og fant heldigvis fram. Det viste seg at det var en fotografs drøm!

Tidligere i år ble fotografen så kontaktet Ravensburger. De hadde sett bildet på Instagram-siden hans, og spurte om de kunne få lage et puslespill av motivet.

– Selvfølgelig var jeg veldig glad for det!, sier han. På Instagram forteller han at han sjøl som barn ofte holdt på med Ravensburger-puslespill, både heime og på skolen.

Han sier til Driva at reiser og fotografering er store lidenskaper for ham. Han har besøkt mange land de siste åra, men aldri før funnet så mange vakre steder så nært hverandre som i Norge. Nå planlegger han en ny tur til landet neste høst for å utforske mer.


Ravensburger har produsert spill og puslespill i mer enn 130 år. Produsenten minner om at det å pusle kan være godt for mye. Barn utvikler konsentrasjon og motorikk. Voksne kan koble ut og stresse ned – og utvikle hjernen. Faktisk bidrar pusling til at begge hjernehalvdelene jobber; den venstre tenker logisk samtidig som den høyre er kreativ. Og på toppen av det hele kan aktiviteten åpne for gode samtaler over brikkene.