Jul på Otnesbrygga:

Det mest julete julemarkedet

Otnesbrygga inviterer til julemarked både lørdag og søndag, og tilbyr atter et sted der du kan finne julegaven til den som har alt. Eller et variert utvalg av matvarer det lukter jul av.

Julegaver og julemat: Otnesbrygga Julemarked gir mulighet til innkjøp av alskens julemat og julegaver av typen du ikke finner i de store kjøpesentrene. Private foto.  Foto: Privat

Nyheter

Otnes er kanskje ikke stedet som byr på den mest utpregete utendørs julestemningen med nysnø og rimfrost, men med novembermørke og lysende juledekorasjoner blir det minst like julete som andre julemarked.

For ikke å snakke om den innendørs julestemningen.

Og Otnesbrygga Julemarked vet å markedsføre seg på Facebook.

Her presenterer de seg de fleste av dem som stiller ut, med masse bilder og endog videosnutter for å vise hva de har å by på i helga. Vi må si det virker atskillig mer forlokkende enn Black Friday-tilbudene som strømmer inn på mobil og pc.

På en stand finner vi heimestrikkete votter og sokker fra Natasja Haugen og vesker og puter ved Beret Hoston.

Nora, Even og Linus Otnes har en ekstra julete stand med villnisser og brente mandler. Det blir vel knapt mer julete enn det?

Ingjerd Reiten er keramiker med varer av steingodsleire som spesialitet. Av videoen får vi et godt inntrykk av utmerket kvalitet.

Tussanj smått og godt lager og selger heimelaga søtsaker av alle slag.

På den andre sida av sunnhetsskalaen finner vi Siri Sæterbøs «Halsabrød».

Disse brødene etter Siris egen oppskrift vant en konkurranse som bygdekvinnelaget arrangerte for noen år tilbake.

Vorpå Røkeri drar land og strand rundt på førjulsmarked, men på Otnesbrygga er de skikkelig på heimebane.

Her stiller de med alskens laks – kaldrøkt, varmrøkt, gravet og akevittmarinert, ellers lutefisk av torsk, seilaks og klippfisk.

Margits Makeri er nærmeste nabo til Vorpå røkeri og produserer messestaver og primstaver, julestikker og skilt – alt håndlaget og hånddekorert.

Elin Dyrset stiller med håndmalte silkeskjerf, forskjellige dekorerte knapper og skaft til ostehøvler i håndmalt polymerleire samt bilder.

Janne H Weiseth maler bilder som hun stiller ut for salg på julemessa.

Svale klær har luer, sparkebukser, gensere og alskens annet i barneklær.

Mor og datter Kari Bjerknes og Siv Ingebrigtsen stiller ut blant annet strikkevarer, lerretsforklær med trykk og applikerte vesker.

I tillegg finner vi sopelimer fra Ivar Megård, heimelagde vårruller fra Noy og Elin Brevik samt kransekaker fra Randi Cecilie Otnes.

Sistnevnte er utdannet kokk som elsker å bake, kommer opprinnelig fra Otnes, og har nå flyttet heim igjen.

Hun har med seg dattera Tuva Egeland som vil selge kakemenn på samme stand.

Mange av utstillerne har altså lokal tilknytning her.

Det er mulig vi ikke har fått med oss alt, men det er bare å møte opp på lørdag – eller søndag – eller begge dager – og se overalt som er der.

Du kan sjølsagt ta pause i handelen og kose deg med grøt, brus, kaffe og vafler – gratis grøt til barna.

Det er ikke mulig å få ferskere smultringer enn på Otnesbrygga denne helga med glade bakedamer som vil bake smultringer begge dager.

Julestemningen blir også godt ivaretatt med gang rundt juletreet, samt at Norveig og Kolbjørn vil ha kosestund for barna både lørdag og søndag.

Det kan sikkert være en god anledning for de voksne til å rusle rundt og se på markedet på egen hånd.

Det blir loddsalg – og sjølsagt nissebesøk både av nissemor og nissefar.

Det ligger altså an til ei hel helg der julestemningen blir særdeles påtrengende på Otnesbrygga.

Julete saker: Villnisser og brente mandler fra Nora, Even og Linus Otnes finner du på Otnesbrygga julemarked i helga.  Foto: Privat