– Håper å finne en løsning

Sjåfører må avvise elever på skolebussen

For liten kapasitet på skolebussen fører til at noen elever nå ikke lenger får skyss til og fra skolen i Sunndal. 20–25 elever blir berørt på enkelte avganger. Nettbuss håper å finne en løsning med det første.

Får ikke bli med bussen: 20-25 elever elever blir berørt på enkelte avganger når Nettbuss nå må si nei til å ta med barn og unge uten krav på skoleskyss i skolebussene til og fra Tredal/Sunndalsøra/Auragata. Bussjåfører forteller at de kvier seg for å måtte si nei til barn som vil bli med skolebussen. Her ved Sunndal ungdomsskole i går.  Foto: Ingrid Ellevset

Nyheter

Avdelingsleder ved Nettbuss i Sunndal, Jarle Røkkum, har ingen forklaring på hvorfor det den seinere tida har vært større pågang på skolebussene til og fra Tredalsområdet og sentrum. Men før årsskiftet fikk busselskapet flere henvendelser fra foreldre som klaget på at barna deres hadde måttet stå i bussen på veg til og fra skolen. Det er enighet om at ståplasser i skolebusser er en svært dårlig løsning, som ikke kan aksepteres. Nettbuss har gjort flere forsøk på å rette på situasjonen, uten hell. Nylig ble det derfor sendt ut et brev til foreldre til elever ved Sande skole og Sunndal ungdomsskole der det går fram at bare elever som har krav på skoleskyss, nå får bli med skolebussen til og fra skolen.