Vil ha med flere deltakere:

Utsetter påmeldingsfristen

Arrangørene utsetter påmeldingsfristen til lokalmønstringa i «Ung kultur møtes» – UKM – i midten av februar, i håp om å få med flere unge deltakere fra både Halsa, Rindal og Surnadal. Så langt er kun 40 deltakere påmeldt.

Fritt valg: Tradisjonelle innslag er blant annet dans og musikk, men i UKM kan man delta med nær sagt alt mulig, kun fantasien setter grenser. Bildet er av dansegruppa Shadow fra Surnadal – under fylkesmønstringa i 2014.  Foto: Gøran Rønning

Utsetter fristen: Hittil er kun 40 deltakere påmeldt til årets lokalmønstring i UKM i Surnadal kulturhus 16. februar, men med utsatt påmeldingsfrist både håper og tror Surnadals «UKM-general» Lars Sæther på mange flere deltakere.  Foto: Magne Lillegård

Nyheter

Lokalmønstringa i UKM går av stabelen lørdag 16. februar i Surnadal kulturhus. Lokalmønstringa er for alle unge i alderen 10–20 år fra Halsa, Rindal og Surnadal, men bare de som er eldre enn 13 år kan gå videre til fylkesmønstringa.

Ettersom Rindal kommune nå har blitt en trønderkommune, så kan rindalingene som eventuelt går videre bli en del av fylkesmønstringa i Trøndelag i år. For dem som går videre fra Surnadal er det fortsatt fylkesmønstringa i Møre og Romsdal som gjelder, og enn så lenge gjelder dette også ungdommene i Halsa. Så langt er det imidlertid nesten kun surnadalinger som har meldt seg på.

– Hittil har vi bare en påmeldt deltaker fra Halsa og en fra Rindal, og disse to opptrer sammen på scena. Det forteller ungdomskonsulent og UKM-ansvarlig Lars Sæther i Surnadal kommune – som naturligvis håper på mange flere deltakere både fra Halsa og Rindal.

Påmeldingsfristen går egentlig ut den 31. januar, men arrangørene i Surnadal har bestemt seg for å utsette denne med en stor uke i håp om å få med seg flere.

– Ny påmeldingsfrist blir dermed søndag 10. februar, opplyser Sæther, som håper på – og oppfordrer til mange flere påmeldinger.

For så langt er det bare 40 påmeldte deltakere til lokalmønstringa i Surnadal. Dette fordeler seg på ni sceneinnslag med dans og musikk i ulike former og sjangere, samt deltakerne på arrangørsida.

– Dette er litt lite deltakelse i forhold til tidligere år, så vi håper å komme opp i det dobbelte, i alle fall, sier Sæther. «Normalt» har deltakertallet ligget på rundt – eller opp imot – 100.

– Vi har for eksempel ingen påmeldte med kunst enda. Kanskje har ikke malingen på bildene tørket enda? legger han spøkefullt til.

Man kan som vanlig delta med nær sagt alt mulig. Det være seg dans, musikk, trylling, triksing, dikt, trearbeid, maling, foto, film, vitser og sketsjer, idrett, noe en brenner for, klær og søm, og så videre. Det er bare fantasien som setter grenser.

En kan også delta som konferansier, scenearbeider, UKM media, med mer, men her er imidlertid påmeldingsfristen egentlig ute. Det er likevel fortsatt håp om flere vil bli med på arrangørsida.

– Det er fortsatt mulig å melde seg på som arrangør, men rollene her begynner å fylles litt nå. Så alle de som eventuelt har lyst til å være med som arrangører må derfor ta kontakt med meg, så finner vi en løsning, sier Sæther.

Her kan altså alle unge delta. UKM er en møteplass for ungdom og kultur, der alle skaper noe sammen – og der deltakerne treffer likesinnete, får utvikle talentet sitt, med mer. Terskelen er lav i UKM, men verdien av å delta er høg.

Når det gjelder lokalmønstringa for Nesset, Tingvoll og Gjemnes, går denne også av stabelen samme dag som i Surnadal; 16. februar, i Batnfjord samfunnshus. Påmeldingsfristen her er satt til 6. februar, men så langt er det registrert kun fem påmeldte her.

I Sunndal blir lokalmønstringa i Hovshall lørdag 2. mars, og her er påmeldingsfristen mandag 25. februar. Også her er det bare fem deltakere som har meldt seg på hittil.

Det finnes mange talentfulle ungdommer i alle disse kommunene, så oppfordringen om å melde seg på videresendes herved til unge både i Sunndal, Nesset, Tingvoll og Gjemnes.