Tre av ti har et ønske om å pynte seg oftere:

Norske menn trenger hjelp til å oppdatere garderoben...

Mangel på kunnskap hovedårsaken til at vi ikke tar på oss finstasen oftere?

Illustrasjonsbilde/arkiv 

Nyheter

Pressemelding fra PR-operatørene AS:

En nylig gjennomført undersøkelse viser at tre av ti nordmenn har et ønske om å pynte seg oftere enn det de gjør i dag.

Tre av ti nordmenn har et ønske om å pynte seg oftere enn det de gjør i dag. Hovedårsaken til at vi ikke tar på finstasen oftere er mangel på kunnskap, viser en fersk undersøkelse.

Det viser seg at mange synes det er vanskelig å handle finklær og føler at de mangler kompetansen til handleturen. Dobbelt så mange menn enn kvinner føler at de ikke har kunnskapen inne. Likevel er det klart at mange kunne ønske de tok i bruk pentøyet oftere, ifølge undersøkelsen gjennomført av YouGov for Ferner Jacobsen.

Ifølge undersøkelsen synes en tredjedel av befolkningen at det er viktig å pynte seg ved spesielle anledninger, og de viktigste anledningene er bryllup, konfirmasjon og dåp.

De uten barn er minst opptatte av kleskoden i slike selskaper, men to av fem av disse er klare på at de gjerne skulle pyntet seg oftere.

For menn er dressen en klar favoritt. Over halvparten av norske menn foretrekker dress når de skal føle seg ekstra fine, og hele ni av ti norske menn bruker skjorte når de skal pynte seg.

For kvinnene er det kjolen som henger på førsteplass i klesskapet ved festlige anledninger.

- Det er tydelig at valget som regel havner på dress og skjorte for herrene når de først skal pynte seg. Vi opplever at interessen for pentøy fremdeles er tilstede, men vi kan forstå at det ikke alltid er like lett å vite hva man skal gå til innkjøp av, sier Carl-Christian Ferner, deleier og ansvarlig for herreavdelingen hos Ferner Jacobsen.

Dressen kan også benyttes i større grad i hverdagen mener Ferner.

- Ved å innføre en dressbukse, jakke eller skjorte i hverdagsgarderoben er det enkelt å pynte seg litt ekstra uten at det skal så mye til. Det finnes utallige måter å style disse elementene på – også på en avslappet, men fremdeles pen måte, fortsetter Ferner.