Klart for Sildballfestival:

Nå også med shopping

Sildballfestivalen i Rindal er i stadig endring. Årets festival har også et element av shopping med lokal mat, kunst og håndverk.

Til årets Sildballfestival hører også shopping fra lokale utstillere. Her ser vi Birgitte Stokke ved 3 Venner, Martin Trønsdal fra Gardsbakeriet Hæmstelt, Leif Magne Røen fra Trollheimen barnekjelker og hagemøbler, Eli Solvik fra Apriliadamens fotogalleri, kunstner Inga Dalsegg og Hilde Børset Patterson fra Bestemorsøm. Flere utstillere har varslet sin ankomst til Rindal.   Foto: Opplev Rindal

Lørdag 27. april braker det løs med sildballfestival igjen og trekker horder av sultne sildballelskere til stor buffé i Rindalshuset.  Foto: Magne Lillegård

Også i år inviterer iTrollheimen til Afterbaill med aktiviteter og selskapsleker etter sildballbuffeen. Og til kvelds blir det pub på 3 Venner (i bakgrunnen).   Foto: Privat

Erik Meisingset har spesiallaget en sprettert – som blir del av Afterbaill-konkurransen. Åse Børset bivåner utskyting av settpotet. Spretterten er sammenleggbar og lett å frakte i bil.  Foto: Magne Lillegård

Nyheter

Lørdag 27. april braker det løs med Sildballfestival igjen der flere hundre sildballsultne strømmer til Rindal.

I hovedrollen er som vanlig sildballen med stor buffé i Rindalshuset der tusener av ball – behørig tilberedt av Bente Svinsås og medhjelpere ved Rindal helsetun – blir fortært.

Tidligere år har vi også hatt foredrag og ymse underholdning, men festivalen er i stadig endring med nye aktiviteter på plakaten.

Nytt av året er sildballmarkedet – som ikke skal konkurrere med Sildballfestivalen i å selge sildball – nei, i handelen blir lokal mat, kunst og håndverk.

Markedet finner du i tilknytning til «Skråplanet» – altså amfiet mellom Øvre Dalen og 3 Venner i underetasjen på El-Co-bygget.

Utstillere og selgere som så langt har meldt sin ankomst er: Gardsbakeriet Hæmstelt, Apriliadamens Fotogalleri, Bestemorsøm, Dialektplakat, Inga Dalsegg, Dalalåven Atelier som også har med Anne Dalsegg sine kreative strikkasokker, Brukt og Bakels, Storkvikne Gård og Trollheimen barnekjelker og hagemøbler.

Og i år som i fjor inviterer iTrollheimen til «Afterbaill» i samme område.

Akkurat hvordan konkurransen er lagt opp, har vi ikke fått rede på, og en må nok belage seg på en konkurranse som passer for årstida. I fjor var truging del av konkurransen, men snøforholdene avgjør om det blir mulig i år.

Det viktigste med Afterbaill er at alle kan delta uansett ferdigheter og bekledning – en trenger med andre ord ikke kle seg for å overnatte ute.

Deltakelse krever påmelding i god tid før start, slik at arrangørene vet hvor mange deltakere de har å forholde seg til.

Det er mulig vi blir hengt for å røpe en av aktivitetene her, men tidligere i vår dumpet vi borti prøveskyting av en sprettert som skulle være del av Afterbaill-løypa.

Etter Afterbaill inviteres hele bygda til Sildballpub i 3 Venner – med quiz. Her er det en fordel med gode allmennkunnskaper og ikke bare et smalt tema om sildball og tilberedning.

Så blir det spennende om vi får ny rekord med antall sildballetere i Rindalshuset.