Pågående roseselgere i aksjon

Politiet minner om at du ikke har plikt til å åpne døra.

Vær forsiktig: Du har ingen plikt til å åpne døra dersom noen ringer på. 

Nyheter

April 2019: Også denne uka har det kommet meldinger til politiet om pågående utenlandske blomsterselgere i aksjon i fylket. Politiet har undersøkt, men har ikke funnet noe grunnlag for å si at det har skjedd noe straffbart i forbindelse med blomstersalget.

Likevel oppfordrer politiet nå spesielt eldre til å være påpasselige med å ta en sjekk når det ringer på døra. Du har ingen plikt til å åpne døra dersom noen ringer på. Ta en sjekk om det er noen du kjenner eller venter besøk av.

– Ikke det? Da kan dere la være å åpne, skriver politiet i en melding.

Møre og Romsdal politidistrikt får med ujevne mellomrom melding om pågående roseselgere som oppsøker eldreboliger og privatboliger. Det får også andre politidistrikt. De sier de selger roser til veldedig formål og krever penger.

– Politiet vil gjerne at du tar kontakt med oss på 02800 om du får noen som er ute i et sånt ærend, der du bor. Vi vil gjerne finne ut mer om hva dette er og følge denne aktiviteten.

Noter gjerne bilnummer, type, farge og andre kjennetegn, er oppfordringen.