Nortura tilbakekaller biffstrimler etter pillefunn

Nortura tilbakekaller et parti med biffstrimler produsert for Rema 1000 etter at det ble funnet en tablett i en av pakkene.

Nortura tilbakekaller Rema 1000 Biffstrimler av storfe mørbrad med følgende LOT-kode: 9263. Dette gjelder produkter med holdbarhetsdatoen 14. juli 2019. Foto: Nortura / NTB scanpix 

LOT-koden er oppgitt på baksiden av pakkene.  

Nyheter

– Det er svært beklagelig at det er gjort funn av en tablett i en pakke biffstrimler. Vi har strenge rutiner i vår produksjon, og det er forbudt å bringe medisiner inn i lokalene, sier kommunikasjonsrådgiver Cornelia Koppang Henriksen i Nortura i en pressemelding.

Det skal være en forbruker som har funnet tabletten i pakken, skriver Nationen.

- Vi kan ikke utelukke at det har vært svikt i personalrutinen. Heldigvis er det svært sjeldent at slikt skjer, og for å være på den sikre siden kaller vi tilbake produksjonspartiet, sier Koppang Henriksen.

På baksiden av hver pakken er det en LOT-kode, og i dette partiet er koden 9263, skriver Nortura. Holdbarhetsdatoen er 14. juli.

Produktet fjernes nå fra butikkhyllene. Forbrukere som har kjøpt produktet med den aktuelle LOT-koden kan få et nytt tilsvarende produkt eller pengene tilbake i butikk, opplyser Nortura.