Debatt:

- Jeg blir skremt i denne valgkampen når det gås til frontalangrep på enkeltmennesker i lokalpolitikken

Leserinnlegg: Et ord før valgdagen.

Irene Røe Vaagan, 2. kandidat Halsalista.  Foto: Gøran Rønning

Nyheter

Da er vi kommet til det viktigste kommunevalget i Halsa kommune sin historie. Jeg har vært så heldig at jeg har sittet i det siste kommunestyret i Halsa noen sinne. Det har vært mye bitterhet og sårhet i forbindelse med kommunesammenslåingen.

Det har vært lærerikt, men samtidig har jeg blitt skuffet over hvor råtten og stygg politikken kan være.

Jeg blir skremt i denne valgkampen når det gåes til frontalangrep på enkeltmennesker i lokalpolitikken. Har vi virkelig kommet så langt at det er om å gjort å trykke hverandre lengst mulig ned for å hevde oss selv? Skal vi ikke tørre å si meningene våre uten at det kommer personangrep i sosiale medier og aviser. Er dette lurt med tanke på nye generasjoner med politikere? Tørr de utsette seg for det presset det blir?

Vi må alle tenke over hva vi skriver og hvordan vi skriver ting.

Jeg syns det viser usikkerhet og respektløshet når voksne innbyggere som ønsker å representere folket i et nytt kommunestyre, må ty til skitne grep som å trykke enkeltpersoner ned for å hevde seg selv. Da lyser varsellampene mine. Dette må vi få en slutt på NÅ. Det skal ikke være skummelt å si hva du mener. Du skal ikke være redd for å få stygge kommentarer på sosiale medier. Nettmobbing er ulovlig.

Jeg er mamma til 4 barn. Hver dag snakker vi sammen om hvordan vi skal oppføre oss mot hverandre. Medmenneskelighet. Respektere at vi er ulike. Ikke bruke skjellsord om hverandre selv om vi ikke liker en person. Dette kaller jeg barneoppdragelse. Vi lærer barna hvordan de skal greie seg i samfunnet som voksne mennesker med alle forskjellige typer mennesker. Og det er nettopp det å være sammen handler om. Respekt for hverandre.

Og da blir jeg så sjokkert og lei meg over at voksne mennesker tyr til denne type konfrontasjon.

Som en kjær onkel sa til meg. De som tyr til bannskap og usakligheter i en diskusjon har tapt.

Halsalista har fått mye pepper for navnet sitt. Vi var innom mange ulike navn før vi endte opp på Halsalista. Vi er ikke et parti som kun kommer til å jobbe for de som bor på Halsa. Vi kommer til å jobbe for hele kommunen og spesielt for de som bor i ytterkantene.

Jeg ser fordeler og ulemper med at vi er blir en langstrakt kommune. Og det er nettopp derfor vi må jobbe intenst, for å bevare og opprettholde tilbudene i ytterkantene i kommunen slik at det også fremover blir attraktivt å bo der og til og med flytte tilbake.

Vi er ikke et krangleparti. Vi listekandidatene på Halaslista er vandt til å samarbeide og ønsker å  jobbe i fellesskap i et nytt kommunestyre mot et felles mål for å få denne nye kommunen til å fungere optimalt.

Det er akkurat dette som er årsaken til at Halsalista oppsto. Et sterkt ønske om å være med å påvirke den nye kommunen vi blir en del av fra 1.januar 2020.

Dette brennende engasjementet for bygdene i den nye kommunen gjør at Halsalista ikke blir en døgnflue.

Så kjære innbyggere i Halsa kommune, Hemne kommune og Snillfjord kommune.

Bruk stemmen din, uansett hvilket parti du stemmer på. Det er INGEN stemmer som er verdiløse. Det er faktisk INGEN stemmer som går til spille. Det blir INGEN fiasko. Det kommer ikke til å bli noen i det kommende kommunestyret som er «setefyll».

ALLE er like mye verdt. Alle får en stemme de kan bruke for å påvirke den nye kommunen. Din stemme er viktig.

Irene Røe Vaagan,

2.kandidat Halsalista