Drama i fylkespolitikken: Flertallet raser mot avtalen om Sørheim som fylkesordfører

Flertall for å støtte Torve

Avtalen som Senterpartiet, Venstre, KrF og Høyre har inngått med fordeling av verv, kan bli knust når fylkestinget kommer sammen. De øvrige partiene raser mot måten Senterpartiet har kjørt løpet på, og går nå for Tove-Lise Torve (Ap) som fylkesordfører.

Møttes bak glassdørene:  Forhandlerne fra Arbeiderpartiet og Fremskrittspartiet var så forbitret over måten Sesielt Senterpartiet hadde opptrådt på i forhandlingene om fylkesmakta, at de holdt fellesmøte og ble enige om å støtte Tove-Lise Torve som fylkesordfører. Det er det nå flertall for.  Foto: RICHARD NERGAARD

Nyheter

ÅLESUND: Avtalen som partiene Senterpartiet, Kristelig Folkeparti, Venstre og Høyre har skrevet under på, har ikke flertall i fylkestinget. De fire samarbeidspartiene har 20 av 47 representanter bak seg.