Forhandlet om fylkesmakta i natt

 Like tter midnatt startet  forhandlerne fra Senterpartiet og Arbeiderpartiet  samtalene med småpartiene.  Kristin Sørheim har KrF og Venstre i ryggen. Det kan avgjøre hvem som blir fylkesordfører. 

Stiller klare krav: Senterpartiets Kristin Sørheim (t.h.) kan bli Møre og Romsdals neste fylkesordfører. Sp forhandler i blokk sammen med Pål Farstad (t.v.) i Venstre og Kristelig Folkeparti om fylkesmakta med Arbeiderpartiet, SV og Miljøpartiet De Grønne.   Foto: Richard Nergaard

Nyheter

ÅLESUND: Tre parti ble omtrent jamnstore ved fylkestingsvalget i Møre og Romsdal; Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Fremskrittspartiet. Alle fikk mellom 17,3 og 18 prosent av stemmene. Både Sp og Ap fikk 18 prosent av stemmene. Det fjerde partiet, Høyre, gjorde et svært dårlig valg, og endte på 14,8 prosent av stemmene.