Torve er fylkets neste ordfører

Arbeiderpartiet får fylkesordføreren og sikrer flertall.

Fylkesordfører i Møre og Romsdal: Tove-Lise Torve.  Foto: Richard Neergaard

Nyheter

Arbeiderpartiet får både varaordfører og ordfører i et valgteknisk samarbeid med FrP, Sunnmørslista, Uavhengig valgliste for Sunnmøre, MdG og Nordmørslista.

Arbeiderpartiet så seg nødt til å se etter andre alternativ når Senterpartiet valgte å ekskludere Arbeiderpartiet fra forhandlingene, skriver partiet i en pressemelding.

Avtalen mellom Senterpartiet, Høyre, KrF og Venstre om at Kristin Sørheim fra Sp skulle bli ny fylkesordfører, har dermed ikke flertall.


Kristin Sørheim blir fylkesordfører

I løpet av morgentimene kom forhandlerne fra Senterpartiet. KrF, Venstre og Høyre til enighet. Kristin Sørheim (Sp) blir ny fylkesordfører. Men grupperingen trenger støtte fra fire representanter til for å få flertall i fylkestinget.

 

- Utfallet av fylkestingsvalget kunne gitt mange gode koalisjoner. Arbeiderpartiet inviterte den bestående koalisjonen tidlig til forhandlinger, men Senterpartiet valgte å samarbeide med H, V og KrF i en koalisjon uten flertall. Arbeiderpartiet har nå funnet sammen med samarbeidspartnere og skapt et flertall som sikrer de en hånd på rattet i styringen av fylket de neste fire årene, heter det i pressemeldingen.

For Arbeiderpartiet har det viktigste vært å sikre gjennomslag for egen politikk. Arbeiderpartiet er opptatt av å sikre økonomien i fylkeskommunen og står i en bedre posisjon til å gjennomføre dette hvis vi sitter med fylkesordføreren.

- Nå må vi konsentrere oss om å bygge politiske samarbeid både til venstre og høyre. Det vil gi innbyggerne i Møre og Romsdal god arbeiderpartipolitikk, sier Tove-Lise Torve.

- Vi er glade for at våre samarbeidspartnere i konstitueringen så nødvendighet av å skape et flertall i fylkeskommunen.