Oppfordrer folk til å levere inn finklær til skolen

Rektor og elevråd vil dempe kjøpepresset

– Jeg bestemte meg for at dette kunne jeg ikke stå inne for lenger! Det sier rektor Monica Kalseth Hånes ved Eidsvåg barne- og ungdomsskole.

Kom med klær: – Sjekk klesskapet for å se om det er noe der som dere ikke bruker lenger. Vi er ute etter klær som kan brukes på juleballet vårt, sier rektor MonicaKalseth Hånes, Håkon Aarstad og Kinga defort i elevrådet og faglærer Oda Svendgård. 

I opplegget ligger det også at guttene skal få et "gentlemanskurs." En av lærerne skal lære guttene hvordan man oppfører seg overfor damer.

Nyheter

Det årlige juleballet er en av årets store begivenheter for ungdomsskoleelevene.  Monica Kalseth Hånes har tidligere vært undervisningsinspektør og nå rektor ved skolen siden 2017. Hun har i mange år sett hvor viktig det er for elevene å ha fine, men også kostbare klær på juleballet. Utgiftene til frisør og sminke er også betydelige.