Sterkt kritisk til statens oppkjøpsordning:

– Dette synes jeg rett og slett er uendelig trist

Det sier stortingsrepresentant Jenny Klinge (Sp) om at melkekvotene som staten nå kjøper opp går helt ut av drift og at staten slik stimulerer til at flere gardsbruk forsvinner.

Trist: Stortingsrepresentant Jenny Klinge (Sp) sier hun blir både trist og lei seg over statens oppkjøp av melkekvoter, som hun anser som svært lite framtidsretta. – Disse kvotene går i denne omgang helt ut av drift, og dermed bidrar staten til flere nedlagte bruk både her i Møre og Romsdal og resten av landet. 

Nyheter

– Helt tragisk. Vi trenger et aktivt landbruk i Møre og Romsdal framover, både for matproduksjonen i framtida og kulturlandskapet sin del. Da må vi faktisk sikre at bøndene vil fortsette å drive i stedet for å oppmuntre dem til å selge kvotene sine, sier stortingsrepresentant Jenny Klinge (Sp). Hun legger til at det sjølsagt er synd at det er problem med overproduksjon av melk akkurat nå, men at det er viktig å opprettholde matberedskapen.