Koronavirus-smittet var på konsert i Molde, Sunndal kommune sender pressemelding:

Ikke nødvendig å sette øvrige gjester i karantene

Sunndalinger på konserten med Hellbillies i helga.

Sunndal lege- og helsesenter.  

Nyheter

En person fra Oslo som var i Molde i helga, har testet positivt på koronaviruset. Personen er nå tilbake i Oslo, men var på Hellbillieskonsert i Bjørnsonhuset og på baren Tapp & Kork lørdag kveld. Personen var sammen med en vennegjeng på fire personer fra Molde og Vestnes. De er nå satt i en 14-dagers hjemmekarantene, men har ikke symptomer på sykdom.

Flere fra Drivas nedslagsfelt var på konserten i Molde, blant annet fra Heim (Halsa) og Sunndal.

Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet har gjort en konkret vurdering av smitterisikoen for de som var på konserten og puben. De anser smitterisikoen som svært liten.

I samråd med Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet gir kommunelegen i Molde i dag derfor råd om at øvrige gjester på konserten eller baren ikke settes ikke i karantene, heller ikke om de er helsepersonell, men skal gå på jobb som vanlig. Sunndal kommune slutter seg til dette.

Det skriver kommunen i en pressemelding.

For alle som var på byen i Molde lørdag kveld, gir kommuneoverlegen i Molde følgende råd, utarbeidet i samråd med Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet:

· lev som normalt og gå dit du vil om du ikke har noen symptomer

· ring (ikke oppsøk!) fastlegen eller legevakt dersom du får symptomer på luftveisinfeksjon som hoste, feber, sår hals, brystsmerter og pustevansker. Det gjelder også ved lette symptomer som for eksempel tett eller rennende nese

· legen vurderer om du skal testes for koronaviruset og eventuelt settes i karantene

Alle spørsmål om saken rettes til kommuneoverlege Svein Anders Grimstad.