Jobber med å endre fasiter

Nyheter

Gjert Ingebrigtsen legger ikke skjul på at han er en diktator når det gjelder å ta avgjørelser som trener. Skal han utvikle mestere på friidrettsbanen har han ikke tid til å drive med demokrati. For som han sier det er hardt arbeid og forsakelser og god planlegging som skal til for å lykkes.

– Det er barna som har pekt på meg og sagt det er bare du som kan trene oss, og som trener må jeg være autoritær, sier Ingebrigtsen.

Ingebritsen sier det å utvikle friidrettsstjerner ikke bare er hard trening, men også det å slåss mot alle fasiter. For alle fasiter som finnes om hvite mellomdistanseløpere sier at ingen blir mestere i en gren dominert av afrikanske friidrettsutøvere.

– I Norge der vi er gode og mette skal det ikke gå an, sies det, men vi klarer det, sier Ingebrigtsen.

Ingebrigtsen sier samspillet med utøverne har vært avgjørende for å få til de tre idrettsstjernene i familien. Det å bygge et fundament, en kultur i bunnen, må gjøres i et samspill for å ha en trygg plattform å jobbe ut fra. Derfra også Team Ingebrigtsen. Henrik, Fillip og Jakob må jobbe sammen for å utvikle hverandre videre. Samtidig må det legges treningsplaner, der det lure tas med videre.

– Så må jeg ta lederrollen og skjære gjennom der det trengs og være konsistent og forutsigbar, ellers stopper alt opp, sier Ingebrigtsen.

Uansett hvor mye hardt arbeid familien og utøverne legger ned, har samhold og kjærlighet de tre brødrene mellom bidratt til til suksessen. Og holdningen om alltid å gi alt.

– Det er det Team Ingebrigtsen handler om, å forene gruppa og individet og jobbe mot høge mål, sier Ingebrigtsen.